Говорителката на главния прокурор Сийка Милева и Боряна Бецова от

...
Говорителката на главния прокурор Сийка Милева и Боряна Бецова от
Коментари Харесай

Говорителката на Гешев и наблюдаващият прокурор на делото за `записите на Борисов кандидати за повишение

Говорителката на основния прокурор Сийка Милева и Боряна Бецова от градската прокуратура, която следи делото за записите и фотосите, за които се допуска, че са от спалнята на премиера Бойко Борисов, са измежду претендентите за 12 свободни места във Върховната касационна прокуратура . Това се вижда от листата, качен на уеб страницата на Висшия правосъден съвет. Претендентите са общо 169, което значи, че за едно място се борят 14 магистрати.
В момента Милева е прокурор в първоинстанционната спецпрокуратура, командирована във Върховната касационна прокуратура от основния прокурор Иван Гешев още с встъпването му в служба,. Командироването ѝ е стимулирано освен със свободните места във висшата прокуратура, само че и с " професионален стаж и опит, сан на върховен прокурор, потвърден професионализъм при осъществяване на длъжността ".
 Търси се нов прокурор на София, откакто гнилата ябълка Бецова към този момент е висш обвинител Търси се нов прокурор на София, откакто " гнилата ябълка " Бецова към този момент е висш обвинител
Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет откри процедура за избор на нов градски прокурор на София. Изборът се постанова, откакто година..
. През август Прокурорската гилдия ва Висш съдебен съвет одобри декларация в нейна отбрана, откакто " Свободна Европа " описа в обява за делата, които тя е следила през годините.
Тя да вземем за пример е прокурорът, отказал да образува следствие по сигнал на " Протестна мрежа " против депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски , майка му Ирена Кръстева, мажоритарния притежател на КТБ Цветан Василев и някогашния ефирен водещ Николай Бареков.
. По сходен метод се разви и друго обществено известно дело, по което работеше Бецова – това против някогашния външен министър Даниел Митов и някогашния му заместител Христо Ангеличин.
През 2015 година като правосъден министър Христо Иванов изиска против Бецова да бъде формирано дисциплинарно дело, само че след яростна полемика Висшият правосъден съвет отхвърли. Части от протокола от съвещанието са заличени, за което Висш съдебен съвет се оправдава с тайната на дисциплинарното произвеждане.
 Зам.-шефът на ДАНС си потегля, Бецова е прокурор и по делото Бисеров Зам.-шефът на ДАНС си потегля, Бецова е прокурор и по делото " Бисеров "
Сътресенията в системите, които би трябвало да поддържат реда, закона и сигурността в България, нямат край. След днешното съвещание на прав...
Заради прекратяването на преписката по сигнала на " Протестна мрежа " някогашният френски дипломат в София Ксавие Лапер дьо Кабан, който имаше отношение към правосъдната власт в България, написа в Туитър: " Прокурор Бецова каква ябълка е? ". " Аз нямам никакви задръжки да кажа на този дипломат, че Бецова, първо, не е ябълка и, второ, не е гнила. Бецова е добър прокурор. И в случай че аз тук не защитя този добър прокурор, както и всичките си сътрудници, е по-добре да си потегли. Но това наслаждение няма да го доставя, преди всичко на Вас ", обърна се Цацаров към Христо Иванов по време на съвещанието на съвета.
Сред претендентите са и окръжният прокурор на София Наталия Николова и някогашният началник на Специализираната прокуратура Светлозар Костов. За титулярно място ще се опитва и някогашният началник на Софийската апелативна прокуратура Албена Вутова, която сега също командирована във ВКП. Желаещите са от всички равнища – от районно до апелативно,. 27 от претендентите са от двете профилирани прокуратури.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР