Говорителката на Алексей Навални Кира Ярмиш потвърди смъртта му, като

...
Говорителката на Алексей Навални Кира Ярмиш потвърди смъртта му, като
Коментари Харесай

Говорителката на Навални потвърди смъртта му, но тялото му го няма в моргата

Говорителката на Алексей Навални Кира Ярмиш удостовери гибелта му, като се базира на публично известие, връчено на неговата майка - Людмила.

Ръководството на колонията, в която той лежеше - ИК-3, твърди, че тялото на съветския опозиционер се намира в моргата в Салехард, излиза наяве още от думите ѝ. Когато майката на политика пристигнала на място обаче, ѝ споделили, че то не е при тях.

" Адвокатът и майката на Алексей идват в моргата в Салехард. Тя е затворена, макар уверенията на колонията, че работи и тялото на Навални е там. Адвокатът се обажда на телефонния номер, посочен на вратата. Казали му, че той е седмият човек, който се обажда през днешния ден. В моргата не разполагат с тялото на Алексей ", написа Ярмиш в обява в обществената мрежа Х.

Alexey`s lawyer and his mother have arrived at the Salekhard morgue. It`s closed, however, the colony has assured them it`s working and Navalny`s body is there. The lawyer called the phone number which was on the door. He was told he was the seventh caller today. Alexey`s body is…
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh)
Друг от юристите на Навални, който е отишъл в Следствения комитет на Салехард, бил известен, че " повода за гибелта на Алексей към момента не е открита, осъществена е нова хистологична експертиза ".

" Предполага се, че резултатите ще бъдат подготвени идната седмица. Очевидно е, че лъжат и вършат всичко допустимо, с цел да избегнат предаването на тялото ", се споделя в последвала друга обява на Ярмиш.

Another of Navalny`s lawyers, who went to Salekhard`s Investigative Committee, was told that " the cause of Alexey`s death has not yet been established, a new histological examination has been carried out. ” The results will supposedly be available next week. It’s obvious that they…
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh)
В петък Федералната работа за осъществяване на наказванията на Русия заяви, че Алексей Навални е " умрял " в пандиза.

Според формалното известие - той се е " почувствал зле по време на разходка в изправителна колония Но.3, като на практика незабавно е изгубил схващане ".

Затворническата работа твърди, че неотложно била оказана здравна помощ, само че " реанимационните мероприятия не са дали позитивни резултати ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР