Говорител на руското външно министерство обвини в събота четири страни,

...
Говорител на руското външно министерство обвини в събота четири страни,
Коментари Харесай

Захарова обвини 4 държави, че може да са произвели отровата от Солсбъри

Говорител на съветското външно министерство упрекна в събота четири страни, че може да са най-вероятният източник на нервно-паралитичното вещество, с което съгласно британскте управляващи са били нападнати на 4 март в Солсбъри двойният сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Думите на Мария Захарова незабавно бяха изрично отхвърлени от две от страните.

В предаване за държавния канал " Россия 24 " тя сподели, че в случай че не е създадено във Англия, веществото от групата " новичок " идва от Чехия, Словакия, Швеция или Съединени американски щати.

Чешкият външен министър Мартин Стропницки незабавно отхвърли сходни обвинявания. " Ние сме срещу сходни изказвания за произхода (на отровата), зад които няма никакви обстоятелства. Това е общоприет метод да се манипулира информация в общественото пространство посредством извънредно спекулативни известия, които не могат да бъдат потвърдени ", написа той в " Туитър ".

Карла Шлехтова, министър на защитата, също написа в " Туитър ", че изказванията, идващи от Москва, " са неуместни ".

Отхвърляне на казаното от Захарова пристигна и от Стокхолм - външният министър Маргот Валстрьом го назова " недопустимо и безпричинно ". Русия би трябвало първо да отговори на въпросите, заложени от Англия, добави тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР