Говорим за един апокалипсис. Това заяви ген. Кирил Войнов по

...
Говорим за един апокалипсис. Това заяви ген. Кирил Войнов по
Коментари Харесай

Ген. Кирил Войнов за наводненията: Говорим за апокалипсис

Говорим за един апокалипсис. Това съобщи ген. Кирил Войнов по Българска национална телевизия във връзка трагичните наводнения. ”Толкова доста дъжд е паднал, че единият язовир Чаналджик 1, който преди този момент е бил изсъхнал, е претъпкан. Той не е бил предмет на инспекция, точно тъй като е бил изсъхнал.
Наводняването е станало от язовир Чаналджик 1, който е бил празен, а в следвие на дъждовете се е напълнил. Оттам е препълнен в другите и поетапно са се разрушили бентовете. Причината за удавянето на хората не е в резултат на разкъсване, няма разкъсване, а разрушение ", разкри той. " Преливането е станало от короната на сектора към останалите. Преливника не е поел цялата вода. Храстите и дървета същото са спомогнали, те са се затлачили ", съобщи основният шеф на " Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях ".

" Обстановката беше извънредно тежка. Трябва да бъдем деликатни каква информация да поднесем на обществото,хората са чувствителни, мого се изписа. Нека медиите взимат единствено достоверната информация. Днес си на следващия ден ще има инспекции на място. Имаме над 360 актове по обекти, водим си доклад за евентуално рисковите обекти. Ще прилагаме в цялостна мощ закона за водите, ние сме длъжни да обезопасяваме всички места ", безапелационен беше Войнов. " За цялата област на Бургас имаме едвам 2-ма чиновници и 111 души екип за страната, не са задоволителни. Няма по какъв начин да сме на всички места. Нека жителите да ни осведомят, в случай че има неустановеност за реки и язовири ", прикани ген. Войнов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР