Експерти от Съвета на Европа призовават Берлин да засили мерките

...
Експерти от Съвета на Европа призовават Берлин да засили мерките
Коментари Харесай

Съветът на Европа: Германия трябва да затегне мерките срещу трафика на хора

Експерти от Съвета на Европа приканват Берлин да ускори ограниченията против човешкия трафик ,пише Българска телеграфна агенция.

Германските управляващи би трябвало да санкционират трафикантите на хора по-ефективно и да дават на жертвите по-голяма поддръжка и по-големи компенсации, написа се в отчет на Съвета на Европа.

Сферата на проституцията е най-засегната от трафика на хора, макар че броят на хора, екплоатирани при трудови правни отношения се е покачил, като отчетът показва огромните следствията в месопреработвателната промишленост и производството и доставките на питиета.

Съветът на Европа отбелязва и някои усъвършенствания в Германия спрямо предходния разбор, като да вземем за пример осъждането на по-голям брой трафиканти на хора.

Въпреки това съществуват учредения за безпокойствие, защото доста от присъдите са анулирани , правосъдните производства се проточват , а по думите на федералната престъпна полиция доста от случаите са нерегистрирани.

Повечето от жертвите са от Германия, Източна и Югоизточна Европа, като постоянно им е обещавана законна и добре платена работа, преди да бъдат принудени да проституират или да работят в условия на трудова употреба.

Обикновено това се дължи на беднотия и липса на вероятности на жертвите, както и търсенето на проститутки и евтина работна ръка.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР