Готвят се нови правила за взимането на шофьорски книжки. Промени

...
Готвят се нови правила за взимането на шофьорски книжки. Промени
Коментари Харесай

Готвят големи промени в изпитите за шофьорски книжки

Готвят се нови правила за взимането на шофьорски книжки. Промени се чака да има и при теоретичния изпит, и при кормуването. Практическият изпит при водачите да включва, с изключение на градско, и извънградско шофиране, и полигон. За Стефан, който в този момент се учи на шофьорски умения, и паркирането, и прекосяването през тесни пространства са сложни, а часовете на полигона не са доста, защото в този момент той не е част от изпита. „ Ами мъчно е да координираш колата, като не си й привикнал на габаритите ”, сподели мъжът пред bTV.

Според инструкторите полигонът ще бъде потребен за младите водачи, тъй като ще им помогне да придобият повече умения. „ Свикване с габаритите на автомобила, влизане в квадрат със заден ход, излизане през врата или тъкмо несъмнено място ”, изясни инструкторът Боян Блажев. Теоретичният изпит пък да бъде от две елементи. Освен въпросите в листовките, които и в този момент вземат решение курсистите, да има и видеоклип. Той ще показва проблем по действителна обстановка на пътя.  

„ В избран бутон да оцени обстановката в кой миг вижда заплахата, какво би трябвало да направи, като види тази заплаха, да понижи, да спре, да отбие, тъй че ще има заложени въпроси, на които той ще би трябвало да избере какво да направи ”, изясни Бойко Рановски, шеф на „ Автомобилна администрация ”. А за Стефан клиповете като част от изпита са добра концепция. „ Дава ти визия за някаква обстановка, протичаща се на пътя, и да имаш някакъв тип реакция, в случай че ти се случи на теб или я видиш ”, сподели Стефан. До края на септември готвените от транспортното министерство промени за шофьорските изпити би трябвало да влязат за разискване в Народното събрание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР