Готви се работна среща по проблемите на селата от Община

...
Готви се работна среща по проблемите на селата от Община
Коментари Харесай

Готвят среща по проблемите на селата в община Кюстендил

Готви се работна среща по проблемите на селата от Община Кюстендил с присъединяване на депутати, регионалния шеф, общинската администрация. Такава среща по наболели въпроси на дребните обитаеми места са поискали самите кметове и наместниците.

Водоснабдяването, канализационната и водопроводна мрежа, снегопочистването, за което Общината отпуска алегорична сума и всеки кмет се оправя самичък, инфраструктурата, положението на улиците, бордюрите, както и разпадането на изцяло изоставените здания на учебните заведения, бездомните кучета са се измежду главните проблеми, сложени от локалните хора и кметовете.

Поставят се въпроси, касаещи поддържането на гробищните паркове в селата, почистването на деретата и реките, стабилността на мостовете, като в Николичевци е нужна и минипречиствателна станция.

В с. Жиленци се надяват в постройката на някогашната детска градина да бъде открит дневен център за възрастни хора.

Кметовете недоволствата и от това, че разнасят призовки по правосъдни каузи и са се трансформирали в призовкари. И още редица други нерешени от години обстановки и проблеми желаят да слагат от селата. Предстои насрочване и образуване на самата среща, на която ще бъдат поканени и народните представители от изборния регион.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР