Гоце Делчев. Заместник – кметът на община Гоце Делчев Валери

...
Гоце Делчев. Заместник – кметът на община Гоце Делчев Валери
Коментари Харесай

Благоевград: Започна новата учебна година в Община Гоце Делчев

Гоце Делчев. Заместник – кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев участва на тържественото разкриване на новата образователна година в НПГ „ Димитър Талев “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Гоце Делчев . „ На добър час! Да бъде сполучлива и ползотворна новата образователна година! На всички учители и възпитаници поисквам здраве, сили и благоденствие! “ – с тези думи Валери Сарандев поздрави шефа Мария Георгиева, управлението и учителския колектив на НПГ „ Димитър Талев “. 750 са учениците, които тази година прекрачват прага на образователното заведение. Заместник – кметът на община Гоце Делчев Саид Иброш бе посетител на тържественото разкриване на новата образователна година в ПМГ „ Яне Сандански “.
Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов изпрати приветствени адреси до управленията и колективите на образователните заведения на територията на общината. В текста се споделя: „ За всеки човек първият образователен ден е измежду най-вълнуващите дни, споменът за които пази през целия си живот. Българският народ е потвърдил своята ученолюбивост и неотклонен блян към прояснение. Жаждата за познания е съхранила нацията ни през доста тежки и сложни години. Затова, в никакъв случай не трябва да забравяме какъв брой значимо е учението и би трябвало да вършим всичко по силите си, с цел да поддържаме огъня на будния и жаден за прояснение български дух. По мотив първия образователен ден, приемете моите най-топли поздрави и благопожелания за сполучлива, противоречива и ползотворна година, изпълнена с доста мотиви за наслада и горделивост! В този празничен ден приемете и моята признателност за Вашия труд и професионализъм, с които изграждате сполучливи младежи – бъдещето на нашата община и страна. Продължавайте да изпълнявате това свое предопределение все по този начин безрезервно и професионално! Община Гоце Делчев постоянно е подкрепяла и ще поддържа Вашите положителни начинания, тъй като за нас, бъдещето на младежите е главен приоритет! “.
Първият образователен ден, учебните заведения на територията на община Гоце Делчев прекрачиха над 4200 ученика, като броят им е по-голям спрямо предходната година. В образователните заведения в град Гоце Делчев общият брой на учениците е 3200. Първокласниците, които влизат за първи път в класните стаи на образователните заведения в общината са 279 на брой. Само в трите съществени учебни заведения в град Гоце Делчев, броят на първокласниците е 187.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР