Готовността на Федералния резерв да ореже лихвите изстреля златото до

...
Готовността на Федералния резерв да ореже лихвите изстреля златото до
Коментари Харесай

Златото превзе петгодишен максимум

Готовността на Федералния запас да ореже лихвите изстреля златото до най-високата му котировка за последните пет години. Металът за незабавна доставка "удари " на 19 юни 1394.11 щ. $ за тройунция - най-скъпото от септември 2013-а насам, а ден по-късно в утринната азиатска търговия се разменяше против 1383.81 $ за тройунция - най-скъпо от март 2014-а насам. В следобедните часове на 20 юни цените се върнаха до 1382 $ за тройунция. Цените на фючърсните договори с доставка през август се качиха на 19 юни до 1397.70 щ. $ за тройунция (най-високата стойност от 2013-а), а ден по-късно се търгуваха за 1385 $ за тройунция.

Скъпоценната суровина получава поддръжка от два фронта. Единият е ескалацията на комерсиалното напрежение сред Пекин и Вашингтон, която оказа помощ за повишаването на жълтия метал с към 8% от началото на май. Причина е намалелия вкус на вложителите за рискови активи и връщането им към обичайните избавителни убежища, едно от които е точно златото.

Вторият фронт бе открит на 19 юни от Федералния запас, който заяви за желанията си да стартира да намалява лихвите, с цел да помогне на стопанския напредък на страната. Златото, което не носи лихвен приход, по предписание нараства когато доларовите цени тръгнат надолу, тъй като то става по-изгодно за купувачите отвън Щатите, а се счита и за надеждна застраховка против инфлацията.

По оценка на специалисти от сектора, наливането на пари в развитите стопански системи евентуално ще продължи, само че значимият аспект от повишаването на златото е, че са "пробити " съществени механически нива на опозиция, което прибавя и механически възторг към обрата във фундаменталните индикатори. А в изискванията на отслабващ американски $ ще са налице всички учредения за положителни облаги от вложенията в жълтия метал.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР