Готови са критериите за класифициране на летищни площадки като международни

...
Готови са критериите за класифициране на летищни площадки като международни
Коментари Харесай

Малки летища у нас вече могат да се лицензират като международни

Готови са критериите за систематизиране на летищни площадки като интернационалните летища, разгласи заместник-министърът на превоза Христина Велинова на конференция, по случай 74-та годишнина на Българската гражданска авиация.

Скоро ще бъдат оповестени за публично разискване допълнения в наредбата, съдържаща условията за издаване на уверение за експлоатационна валидност на " интернационалните летища за обслужване на авиация с общо предопределение ".

" Така някои дребни летища, които към сегашния миг са летателни площадки, в случай че дават отговор на условията на нормативната уредба и се снабдят с уместно съоръжение, ще имат опция да обслужват интернационалните полети от авиацията с общо предопределение. Към момента подготвеност за това са оповестили обектите в Русе (всъщност летището е край Горна Оряховица - б.ред,) Лесново, Приморско, Балчик, Казанлък и София-Запад ", съобщи Велинова, представена от пресцентъра на ведомството.

Останалите дребни летища, които сега са класифицирани като площадки, ще могат да станат " летища за обслужване на полети, разнообразни от търговски въздушен транспорт, с въздухоплавателни средства с оптималната излетна маса под 5700 кг против възнаграждение или без възнаграждение, както и за софтуерни потребности на притежателя без възнаграждение ". За тази група най-малки летища, на които няма да се правят интернационалните полети, се планува омекотен регистрационен режим, допълват от министерството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР