Готова ли си да отидеш сама на театър, да се

...
Готова ли си да отидеш сама на театър, да се
Коментари Харесай

Сама на театър или концерт? Никога!

Готова ли си да отидеш сама на спектакъл, да се смееш до просълзяване, да искаш да го споделиш този смях и тези сълзи, само че да няма с кого. До теб са седнали един отегчен младеж, който избира да скролва върху смарт телефона си и родителите му, които също се смеят, но друго се смеят. Сякаш не им е радостно. Тъжно им е. После и на теб ти става тъжно. После отново се смееш. Нали е смешна постановката, нали за това си пристигнала. Да избягаш. От сълзите. От самотата. Да се посмееш. Да им се надсмееш. И ти е хубаво, но де да имаше някой, в който леко да я удариш тази ръка, която търси споделеност в смеха си, де да имаше лице, в което да видиш този смях, твоя смях, неговия, нейния. Ама е празно. После си го носиш у дома и го споделяш във Фейсбук, и в Instagram, че е по-модерно.

А на концерт подготвена ли си да отидеш сама? В някой клуб, в който знаеш, че ще има доста познати, само че ти знаеш, че си сама там . Сама си отишла, сама ще се прибереш. Усещаш я тази музика, само че и погледите, които тези, които имат с кого да я споделят тази музика, ти насочат. Усещаш ги, натрапчиви са, любопитни, нищо, че си пристигнала поради музиката. Не че има значение. Нали има музика. С огромните концерти е по-лесно, изключително в случай че са в чужбина. Тогава няма значение дали си сама. Никой няма да те види. Никой няма да те гледа. Сама си, с музиката, с тълпата. Анонимност. Толкова е хубава тази анонимност. Тук все по-рядко я имаме.

Толкова ни е боязън какво ще кажат другите, че забравяме какво желаеме ние. А аз желая да чувам, да се развличам, даже и когато това е споделен момент единствено сред

  Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР