Готов е проектобюджетът за настоящата година, съобщи финансовият министър Асен

...
Готов е проектобюджетът за настоящата година, съобщи финансовият министър Асен
Коментари Харесай

Асен Василев: Бюджетът за 2023 г. е готов, ПП ще има свой кандидат за БНБ

Готов е проектобюджетът за актуалната година, заяви финансовият министър Асен Василев, представен от БНР. Законопроектът ще бъде оповестен за публично разискване най-късно в сряда сутринта. " Дългът като % от Брутният вътрешен продукт тази година остава на същите равнища като предходната година, които са малко по-ниски от 2021 година Що се отнася до 2024-2025 година там са заложени доста огромни финансови разноски, надлежно има леко повишаване на дълга, само че това ще се случи, единствено в случай че се случат въпросните финансови разноски ", сподели Василев.

" Продължаваме промяната " /ПП/ ще имат своя номинация за шеф на Българска народна банка.  " Ще имаме номинация за гуверньор на Българска народна банка, ще се опитаме да намерим фигура, която има висок статут в промишлеността ". От ГЕРБ към този момент обявиха, че ще предложат втори мандат за Димитър Радев, който понастоящем е шеф на Българска народна банка. Според Василев обаче в сегашния му мандат е позволено закъснение във връзка с присъединението към еврозоната.

Министърът на финансите Асен Василев разгласи, че на него ГЕРБ не са му предложили специалисти, които да станат част от екипа му. Помолен за коментар на думите на премиера Николай Денков, че от ГЕРБ са му предложили фрагменти с повдигнати обвинявания, Василев съобщи: " Може би към него са предлагани такива кандидатури, само че той би трябвало да ви каже, защото аз не вземам участие в този развой ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР