Готов е проектът за модернизация на железопътния участък София-Перник-Радомир, съобщиха

...
Готов е проектът за модернизация на железопътния участък София-Перник-Радомир, съобщиха
Коментари Харесай

Готов е проектът за модернизация на железопътния участък София-Перник-Радомир

Готов е планът за рационализация на железопътния сектор София-Перник-Радомир, оповестиха от Община Перник. Той е част от плана за рационализация на железопътния кулоар Видин-София-Кулата, който е в листата на предпочитаните планове за Трансевропейската железопътна мрежа.

София Перник Радомир

Проектът включва 13 гари, спирки и разделни постове. Ще има реорганизация на гара Захарна фабрика. Предвижда се закриване на гара Владая и отделяне на нов разграничен пост със същото име при започване на първия тунел, който ще бъде ситуиран сред Владая и Драгичево. Така специалисти считат, че ще се реши казусът с прекосяването на влаковете през жилищни региони на Владая.

Между Перник и Радомир са проектирани два тунела с дължина 880 м и 400 м, както и седем моста. В гара Радомир е планувана частична реорганизация, която обгръща построяването на три нови перона и подлез. В сектора композициите към този момент ще се движат с по-висока скорост - 160 км/ч. Всички прелези ще бъдат отстранени. Пешеходното прекосяване ще се реализира на две равнища, посредством новопроектирани пешеходни подлези за всички гари и спирки, като се изключи гара Перник разпределителна. Пешеходните подлези ще имат асансьори. Ще бъдат построени общо 11 моста - седем са над река Струма, като това няма да засегне речното корито и четири са над улици и пътища. Модернизацията планува и изцяло повишение на скоростта на влаковете в градските територии в границите на 80-100 км/ч и 160 км/ч отвън тях за пътнически влакове.

Проектът се осъществя по Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година Предстои разглеждане на Национален експертен съвет, след което Министерство на регионалното развитие би трябвало да издаде позволение за започване на дейностите, прецизираха от Община Перник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР