Гостите ви ще останат очаровани от това изискано предястие, а

...
Гостите ви ще останат очаровани от това изискано предястие, а
Коментари Харесай

Руло с риба тон и червена чушка

Гостите ви ще останат очаровани от това изтънчено предястие, а и се подготвя толкоз елементарно

Необходими Продукти

За блата


● брашно - 150 г
● яйца - 3 бр.
● прясно мляко - 40 мл
● захар - 40 г
● сол - 2 щипки
● бакпулвер - 8 г

За плънка


● риба звук - 150 г, от консерва
● аншоа - 4 филенца
● майонеза - 2 с.л.
● алена чушка - 160 г, печена или маринована (белена)
● пастет от сушени домати - 2 ч.л. (по желание)

За декорация


● майонеза - за намазване
● яйце - 1 бр., твърдо сварено
● маслини - 4 - 5 бр., зелени
● алена чушка - към 40 - 50 г

Начин на подготвяне

Първо, пригответе блата за рулото, като разбиете добре с миксер яйцата със захарта и солта, а след това добавите и млякото.

Брашното пресейте с бакпулвера и на части сипвайте при яйцата, бъркайки на ръка, до момента в който получите хомогенна примес.

В тавичката от фурната, застлана с хартия за печене, излейте сместа и разпределете отмерено. Печете на 170 градуса за 10 минути в авансово загрята фурна. Добре е да си проверявате, като поглеждате през прозорчето, без обаче да я отваряте. Важно е блатътда не се препича прекомерно, с цел да не се напука след това при навиването.

Щом е подготвен, обърнете го върху чиста мокра забрадка (може върху нея да положите различен лист хартия за печене, с цел да ви е по лесно), отделете деликатно хартията, с която се е пекъл, и навийте на рулце дружно с кърпата. Оставете да се охлади.

Докато блатът се охлажда, пригответе плънката. За задачата вземете бездънен съд и поставете всички артикули за нея вътре. Много е значимо да са добре отцедени от лой и течности по тях, с цел да не става течна плънката ни. Пасирайте до гъста фина примес.

Развийте изстиналия блат и разпределете отмерено съвсем всичката плънка, остатъка заделете за декорация или заливане на рулото при сервиране. Завийте още веднъж и оставете за 30 минутки в ледник (или досега, когато ще го сервирате).

Малко преди поднасяне извадете от хладилника и намажете с майонезата (тънък пласт), настържете вареното яйце и посипете от горната страна, а чушката нарежете на тънки лентички и украсете с нея и с маслинките.

Сервирайте соленото руло като предястие и постоянно добре охладено.

Добър вкус! Рулото с риба звук и алена чушка е готово.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР