Гостенка в първия епизод на подкаста за тенис Начален удар“

...
Гостенка в първия епизод на подкаста за тенис Начален удар“
Коментари Харесай

Гергана Топалова за Юнайтед къп, Австралия и "Ролан Гарос" в "Начален удар"



Гостенка в първия епизод на подкаста за тенис „ Начален удар “ за 2023 година, който е общо под номер 51 в третата година от съществуването му, е втората ракета на България при дамите Гергана Топалова. Тя е първата завърнала се у нас участничка от националния ни тим за Юнайтед къп и записа своя дебют в шампионати от календара на Женската тенис асоциация (WTA).

„ Радвам се, че получих опция да играя против подобен играч (като Елизе Мертенс, №27 в международната класация – б. а.). Вики Томова получи травма в прасеца и не можеше да излезе на корта против белгийката. Първият гейм бях леко обезпокоена, само че по-късно се успокоих, тъй като осъзнах, че нямам какво да изгубвам против такава съперничка и цялото напрежение е върху нея, тя не удря по-силно от мен топката.

В първия сет при 4:4 и мой сервис имах геймбол, само че топката улучи мрежата и падна в моята половина. След това Мертенс игра добре на ретур и ме проби, а след това взе и сета. Но усещах, че съм покрай нея и безусловно една-две точки взеха решение частта. Във втория не започнах добре и тя поведе с 2:0. После се отпуснах и заиграх много добър тенис и стигнах до 5:2, като съвсем не бърках, и след това изравних сетовете. Преди третия Мертенс отиде до тоалетната. В паузата всички от нашия тим ме окуражаваха, че играя по-добре от нея и мога да печеля. В този миг цялото напрежение ме удари, тъй като осъзнах, че в действителност мога да я победя... Въпреки загубата играх доста добре и демонстрирах, че мога да съм равностойна на най-хубавите “, сподели 22-годишната Топалова, за която този мач беше дебютен в WTA.

 Топалова по време на мача с Мертенс.

Тя изясни и по какъв начин е попаднала в последния миг в квалификациите на шампионата в Хобарт, където е била извикана да взе участие в мач след 20 минути, без да е имала опция да загрее.

Топалова показа, че идната ѝ цел е да влезе в квалификациите на „ Ролан Гарос “, за което има начертан проект в какви шампионати да взе участие до май.

В епизода можете да чуете още:

✔️ Какво ѝ сподели Циципас след мача на смесени двойки?

✔️ Как се получи алхимията в българския тим?

✔️ Каква е била ролята на Григор Димитров и какви препоръки е дал на Гергана?

✔️ Как тенисистите ни посрещнаха Новата година в Пърт?

✔️ Какво е бъдещето на Юнайтед къп и какво би трябвало да се промени?

✔️ Кой са любимците на Топалова за Откритото на Австралия?

✔️ Къде ще бъде нейното последващо присъединяване?

✔️ С кого тренира сега?

✔️ Как върви следването на Гергана?

 По време на записа в студиото на БНР

Всички издания на " Начален удар " можете да слушате в:

Apple Podcast през iTunes

Можете да откриете подкаста и във  и в .

 Българският тим за Юнайтед къп в Пърт.

БНР подкасти: Начален удар Начален удар Начален удар
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР