Господин президент, изпратете министъра на културата, откъдето го взехте!. Това

...
Господин президент, изпратете министъра на културата, откъдето го взехте!. Това
Коментари Харесай

Рашидов с писмо до президента: Изпратете „Мутрата вън” от културата

„ Господин президент, изпратете министъра на културата, откъдето го взехте! ”. Това се споделя в писмо на някогашния министър на културата в държавните управления на Бойко Борисов - Вежди Рашидов, до президента Румен Радев, представено от. В писмото се споделя още:

„ С най-голямо почитание към президента на България и към институцията, си разрешавам да се обърна обществено към Вас, господин президент:

Дълго време се предпазвах да вляза в полемики, защото страната ни, след близо година неплодородие и безхаберие, е вкарана внезапно в икономическа рецесия. При тежък коронавирус и цялостна некомпетентност на здравното министерство, при обедняване на българските жители, през днешния ден сме очевидци не на смяна, за която мечтаеха всички, не към път да изградим спокойна страна и политици, а вместо това сме очевидци на безпардонно мутренско държание на Ваш министър, определен неизвестно защо и за какви умения и заслуги, като се изключи че беше видян със своето надменно, безпардонно, пошло, мутренско протестиране с бесилки и ковчези, на което съумяха само да изконсумират силата на младежите. Именно поради това, господин президент, и към момента с почитание към институцията, откровено Ви апелирам: Изпратете го този някъде там, откъдето го взехте, тъй като той към този момент освен че е нездравословен и на страната, само че персонално на Вас. Затова изпратете „ Мутрата вън “, с цел да не се носи срама нито от Вас, нито от обществото. Ако смяната е тази мутренска форма на ръководство, халал да ни е и смяната, за която говорите всеки божи ден, и новото държавно управление. Аз като жител не искам такава смяна, тъй като постоянно съм работил и съм се трудил за онази смяна, която е градивна и основава положителни условия за развиване, успокоение и съгласие в обществото. Хора, които могат да станат министри не за опциите си, а изключително за министър на културата да издигнете човек, чието само достолепие в живота е да замерва с яйца монументи на културата – това е невиждано! Има заплаха страната ни да замязя на санаториум за нервно заболели. Такива хора и министри не са за издигане на никое място, а са за лекуване. Уверявам Ви, че обществото е доста изтощено от безплодните арогантни циркове и точно за това е време да помълчим и да помислим за бъдещето. Пътят, по-който ще тръгнем, по никакъв начин няма да е елементарен. Накарайте Вашите министри вместо да ни облъчват непрекъснато с обещания, да научат една мъдра българска сентенция: “Нивата не желае молитва, а мотика. “, тъй като тези, които доста приказват, малко копаят. А по отношение на министъра Ви – то четвърти километър не е надалеч от министерството. И дано никой не подценява българската просвета, там няма място за мутри като Вашия фаворит ", завършва писмото. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР