Господин Борисов е българският Мадуро, който като не харесва резултата

...
Господин Борисов е българският Мадуро, който като не харесва резултата
Коментари Харесай

Стою Стоев: Господин Борисов е българският Мадуро

Господин Борисов е българският Мадуро, който като не харесва резултата от избора връща хартиените бюлетини.

Това сподели в предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ Стою Стоев, народен представител от „ Продължаваме промяната “ и член на правната комисия в Парламента. Стоев направи това съпоставяне, откакто изясни обстановката, която се е породила във Венесуела по време на избори и по какъв начин президентът Николас Мадуро маха всички машини за гласоподаване, защото резултатът не му е харесал.

Стою Стоев разяснява още, че връщането на хартиените бюлетини е притеснително и сигурно е проблем за Политическа партия „ Продължаваме промяната “, тъй като обществото ни е на стадий, когато ниската изборна интензивност и следен и платен избор имат значение. Самите секционни комисии са били улеснени при гласуването с машини и е нямала механически неточности. А в този момент машините се трансформират в един принтер. Те няма да записват никакви данни от гласуването и няма да дават протокол, а това е предпоставка за неточности.

Гаранциите за машините ги дават всички публични организации, които съумяха да се произнесат, сподели още Стоев. Специалистите обясниха каква е цялата отбрана на машините, добави той.

Притеснително е още и това, че българските жители в чужбина ще бъдат лимитирани с гласуването, с новите промени, считат от Политическа партия. Ще би трябвало да се съберат най-малко 100 заявки, с цел да се сформира секция по места, а не 40, както беше до момента.  

Фактът, че трите партии – ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи бързат да върнат хартиените бюлетини приказва едно – че те бързат за нови парламентарни избори и се тормозят, че би трябвало по-скоро да се одобряват разпоредбите, сподели още Стоев.  

„ И последната малка врата ще се затвори, когато в този тип се гласоподава този закон в пленарната зала “, добави Стою Стоев във връзка с мощно поляризираните връзки сред тяхната партия и Българска социалистическа партия в този момент.

За ГЕРБ-СДС Стоев сподели: „ Нито ще ги подкрепим, нито чакаме поддръжка от тях за втория мандат. Невъзможно е да се сформира държавно управление с ГЕРБ. Очаквам, че може би тези три обединения ще се скрият под шапката на трети мандат и ще се дефинират в една коалиция “, сподели още депутатът.

Ева БРАНИМИРОВА
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР