Горският пожар в централна Евбея беше окончателно овладян от пожарникарите,

...
Горският пожар в централна Евбея беше окончателно овладян от пожарникарите,
Коментари Харесай

24 души твърдят, че пожарите на остров Евбея за умишлено предизвикани

Горският пожар в централна Евбея беше дефинитивно овладян от пожарникарите, предава гръцката държавна осведомителна организация ANA-МPA, представена от Фокус.

Подпомогнат от неналичието на ветрове, които през последните няколко дни затрудняваха гасенето му, огънят към момента гори ниско на земята, само че по всичко проличава, че бедствието от първите три дни е овладяно.

Пожарникарите са бдителни за експлоадирането на нов пожар, което се случи неведнъж през последните дни. Те получиха дейна помощ от към 10 самолета и от хеликоптери с цел да доближат места, които са мъчно налични.

Остатъците от огъня „ обгръщат голяма повърхност, през която би трябвало да вървим малко по малко, с цел да подсигуряваме, че е изцяло липсващ “, сподели Танасис Караканцас, заместник-управител на област Централна Гърция, който управлява и структурите на гражданска отбрана.

" Ще продължим да бдим в региона още доста дни ", означи той.

Междувременно полицията, която проверява опцията за тенденциозен палеж, е събрала показания от 24 души, след известия, че пожарите може да са били провокирани съзнателно, само че към този момент няма неопровержими доказателства.

Местен чиновник на компанията, виновна за електроснабдяването на острова съобщи, че електропроводите са изправни и " вредите са лимитирани, поради големия размер на пожара. "

Той изключи опцията компанията да е виновна за него, като съобщи, че заради включването на гората в Европейската стратегия „ Натура “, електропроводите в региона я заобикалят, което е и повода по тях да няма съществени вреди.

Според сателитните фотоси съвсем 23 квадратни километра от гората са изпепелени, като се чака това число да се увеличи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР