Горският пожар, който бушува на гръцкия остров Родос, предизвика сериозни

...
Горският пожар, който бушува на гръцкия остров Родос, предизвика сериозни
Коментари Харесай

Мащабни евакуации на Родос заради пожара

Горският пожар, който бушува на гръцкия остров Родос, провокира съществени проблеми за хиляди туристи и поданици на острова. В неделя, голям брой хора бяха евакуирани от крайбрежните села и курорти и бяха настанени в учебни заведения и спортни зали за краткотрайно леговище, предава Ройтерс.

Хиляди са прекарали нощта навън, а туристическите туроператори Jet2, TUI и Correndon анулираха полети за острова. Представител на държавното управление съобщи, че към 19 000 души са били преместени от домовете и хотелите си, от които 3000 са били евакуирани по море.

Снимки и видеозаписи в обществените мрежи демонстрират високи пламъци, обхванали крайбрежните села и курортите като Киотари, Генади, Пефки, Линдос, Лардос и Калатос. Гръцките управляващи подхващат старания за евакуация, описвайки тази интервенция като една от най-големите, провеждани в миналото в страната.

Повече от 250 пожарникари се пробват да овладеят пламъците, подпомагани от 15 самолета, сподели държавната телевизия ERT.

Пожарникарите се борят на три фронта в неделя, поставяйки противопожарни загради, с цел да предотвратят разпространяването на пламъците в гъста гора или опасност за повече жилищни региони.

Пожарът изпепели сектори от гора и няколко здания, откогато избухна в планински регион във вторник.

Гражданска отбрана предизвести за доста висок риск от горски пожари в неделя в съвсем половината Гърция, където се чака температурите да доближат 45 по Целзий.

Горските пожари са постоянно срещано събитие в Гърция, само че последните години сушите и ветровитите лета са довели до увеличение на техния брой и активност. Изменението на климата е несъмнено като фактор, способствуващ за по-чести горски пожари в района.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР