Горски пожар избухна тази сутрин и на Тасос - най-богатия

...
Горски пожар избухна тази сутрин и на Тасос - най-богатия
Коментари Харесай

Апокалипсис в още един гръцки курорт с много българи ВИДЕО

Горски пожар избухна тази заран и на Тасос - най-богатия на гори остров в Гърция, заяви "Катимерини ". За битка с огнената буря са изпратени 56 пожарникари и 25 пожарни коли. Помагат им два самолета и един хеликоптер.

Огънят вилнее в региона на Парадисос, в югозападната част на острова. Кметът на острова Костас Хаджиемануил заяви, че напъните са ориентирани към прекъсване на пламъците от разпространяване по недостижими региони.

За момента няма села, които да са подложени на риск.

В Гърция сега бушуват минимум още четири огромни горски пожара, сред които тези на остров Евбея и на Самотраки.



Над 180 пожарникари не престават да се борят с пламъците, вилнеещи на остров Евбея, северно от Атина, заради което над столицата се стели пушек.

Пожарът е обхванал борова гора в натурален резерват на острова, до който достъпът по суша е усложнен. Борбата на огнеборците е подпомагана по въздух от пет хеликоптера и шест самолета за битка с пожарите.



Пожарната работа изпрати в региона подкрепления, с което общият брой на пожарникарите доближи 189 души.
В. "Катимерини " заяви по-рано, че локален манастир е бил евакуиран поради пожара, а жителите на три села са предизвестени да бъдат в подготвеност за евакуация.



Усилията на пожарникарите са възпрепятствани от мощните ветрове в региона и труднодостъпния терен, уточни още вестникът.
Службата за гражданска отбрана на Гърция предизвести възрастните хора, децата и жителите с хронични дихателни и сърдечно-съдови проблеми от засегнатите региони да стоят на закрито.



Горските пожари са постоянно срещано събитие в Гърция по време на горещото и изсъхнало лято. Миналата година над 100 души починаха, когато бързо разрастващ се горски пожар пламна в приморски регион североизточно от Атина.



















Εύβοια τώρα. #Πυρκαγιά #ευβοια #Evia pic.twitter.com/qRpKEmbigp
— Tolias???? (@tolias21) 13 август 2019 година
μαύρη θάλασσα,μαύρη κ η ψυχή μας!Τεράστια καταστροφή #φωτια #Ευβοια # pic.twitter.com/f9azJwhyNc
— anfra (@afrago55) 13 август 2019 г. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР