Горещото време, прах и мръсотия от големия град и, за

...
Горещото време, прах и мръсотия от големия град и, за
Коментари Харесай

Ритуалът на гейшите, който всички да ползваме

Горещото време, прахуляк и нечистотия от огромния град и, за похлупак, маска на лицето. Съвсем естествено е от ден на ден хора да имат проблеми с кожата си и да се снабдяват с по този начин нареченото маскне. Един способ може да минимизира рисковете от него, въпреки да е фиктивен преди хилядолетия.
 Маскне, акнето, сензитивната кожа и по какъв начин й се отразява носенето на защитна маска
Как да се оправим с пъпките под маската

Защото очевидно още дълго ще ги носим

Говорим за двойното разчистване - античен източноазиатски метод за разчистване на лицето, за който се твърди, че се е употребил от гейшите . Само с него те са успявали да отстранен дебелите пластове бял грим, с който свързваме лицата им.

Всъщност това разчистване изобщо не е комплицирано - просто прибавяме една предварителна стъпка към измиването на лицето с артикул на водна основа. Ето каква е тя.
 Снимка 494280

Започваме с лой. Колкото и необичайно да звучи , почистващите артикули на маслена основа като тоалетно мляко, масло или даже просто екстра върджин зехтин, съумяват да лишават нечистотиите, себума, грима.

Методът е да капнем няколко капки на дланите си и да разтрием добре с мазни пръсти лицето си. След това лишаваме мазния филм благодарение на чиста хавлиена забрадка.

След това можем да пристъпим към обичайното измиване с гел, пяна или какъвто артикул употребяваме по принцип.
 Снимка 494279

Двойното разчистване е уместно за всяка кожа и е целесъобразно, в случай че живеем в огромен град, употребяваме доста грим или просто сме подложени на прекомерно замърсяване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР