Горещо и студено - истинско предизвикателство за един готвачНеобходими Продукти●

...
Горещо и студено - истинско предизвикателство за един готвачНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Сладолед с горещ шоколад под бадемова керемидка

Горещо и студено - същинско предизвикателство за един готвач

Необходими Продукти

● ванилов сладолед - 500 мл

За бадемови керемидки


● брашно - 25 г
● бадеми - 100 г смлени
● бадеми - 50 г натрошени или ламинирани
● масло - 30 г
● белтъци - 2 бр.
● пудра захар - 90 г
● сол - щипка

За гореща шоколадова заливка


● черен шоколад - 160 г
● прясно мляко - 60 мл
● масло - 35 г

Начин на подготвяне

Първо подготвяме хрупкавото прелъщение от бадеми, като в купа смесим хубаво маслото (на стайна температура) със захарта. Последователно прибавяме белтъците, разбивайки с миксер, по-късно слагаме двата типа бадеми и щипка сол и най-после брашното, пресявайки го. Разбъркваме до хомогенна примес и прибираме в ледник за от 30 минути-до час.

В тавичка, застлана с хартия за печене, слагаме на разстояние по лъжица от сместа и разстиламе с противоположната страна на лъжицата с кръгови придвижвания, придавайки кръгла или леко продълговата форма и дебелина от към два милиметра или мъничко повече.

Печем в авансово загрята на 170 градуса фурна към 10 минутки, провврявайте си за всеки случай и щом видите, че порозовеят са подготвени.

Изваждайки от фурната е значимо да действате бързо, с цел да придадем форма на керемидка, до момента в който са още горещи и меки. За тази цел си пригответе чаши (легнали)или дебела точилка (предмет с цилиндрична форма) и прилепвайте всяка бисквита тъй че да се получи извивка във форма на керемида. Оставете да изстинат.

За горещата шоколадова заливка разтопете на водна баня маслото и шоколада дружно с млякото.

В подобаващи купички поставяйте по една или две топки сладолед, заливайте със парещ шоколад и поставяйте от горната страна покривче от една -две бадемови, хрупкави керемидки.

Сервирайте незабавно, тъй като е разбираемо, че в случай че десертът не се употребява на момента, сладоледът бързо би се разтопил, а шоколадът - охладил, а задачата е да се усетят контрастите от ледено и горещо.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР