Горещата вълна връхлетя Европа и мнозина по всякакъв начин се

...
Горещата вълна връхлетя Европа и мнозина по всякакъв начин се
Коментари Харесай

Най-хидратиращите плодове в летните жеги

Горещата вълна връхлетя Европа и мнозина по всевъзможен метод се пробват да се разхладят и хидратират.


Освен водата, която пием всеки ден, е значимо да знаем кои храни ще ни хидратират в допълнение и да ги консумираме оптимално доста през дългите горещи дни, написа " Локално ".

Диня

Очевидно е, че динята е извънредно богата на вода, само че тази сочна храна е и измежду най-богатите източници на ликопен, антиоксидант, който оказва помощ в битката с рака и се съдържа в алените плодове и зеленчуци. Богата е на витамин С, прочиства бъбреците и отделителната система. Съдържа цели 93 % вода и точно тази характерност я прави чудесно средство за пречистване на организма, само че и за намаляване.

Освен че е мощен антиоксидант, тя съдържа незаменими омега-6 и омега-9 мастни киселини, цинк и ликопен. Всичко това прави динята съвършено средство за естествена грижа освен за лицето, само че и за кожата на цялото тяло.


Горски плодове


Горските плодове са чудесни за хидратация. Малините и боровинките съдържат към 85 % вода, до момента в който къпините са малко по-добри с 88,2 %.

Цитрусови плодове

Сочните цитрусови плодове могат да оказват помощ за намаление на холестерола. Изследователите споделят, че съединенията в този плод оказват помощ за изгарянето на мазнините и стабилизирането на кръвната захар.


Грейпфрут, портокал, лайм, лимон и други цитрусови плодове охлаждат тялото доста добре. Тайната е във високото наличие на фитонутриенти като антоцианини, флавони, витамин С, полифеноли.

Цитрусовите плодове потвърдено поддържат здравето на кожата и имунната система, подтикват метаболизма и усъвършенстват способността на организма да разгражда по-лесно мазнините от храната.


Пъпеш

Една четвърт пъпеш съдържа единствено 50 калории, само че обезпечава 100 % от целесъобразния дневен банкет на витамини А и С.

Ако сте изтощени от елементарни плодове, смесете пъпеш с кисело мляко и го замразете или го накиснете в портокалов сок и прибавете мента за освежаваща напитка.

Праскови и кайсии

Ако страдате от обрив и суха кожа, това може да се дължи на нараснала температура, за която нормално не подозирате.

Включете праскови в менюто си, тъй като бързо ще попълните запасите от калий, витамин А и В12 и други хранителни субстанции, които оказват помощ за поддържане на телесната температура и усъвършенстват типа на кожата.

Кайсиите също са отличен натурален асистент за намаление на телесната температура и понижаване на изпотяването.

Манго

Ако кожата ви е суха, яжте манго. Мангото е богато на витамини и минерали, изключително витамин А, който възстановява производството и живота на кожните кафези.

Подобрява външния тип на кожата и оказва помощ в битката с акнето, защото предотвратява нарасналото произвеждане на кожни кафези. Известно е, че мъртвите кафези, комбинирани със себум (естествено масло за кожа), запушват порите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР