Горещата вълна в Европа продължава.Предупреждение за екстремни температури е обявено

...
Горещата вълна в Европа продължава.Предупреждение за екстремни температури е обявено
Коментари Харесай

Горещата вълна в Европа продължава

Горещата вълна в Европа продължава.Предупреждение за рискови температури е оповестено в Португалия, Испания и Италия.

За цяла Италия метеоролозите оповестиха Оранжев код за рисково горещо време. Заради високите температури в лечебните заведения са признати огромен брой възрастни пациенти с дихателни проблеми и дехидратация.

Голяма част от жителите на Рим са във почивка, само че даже в почивните дни Вечният град е цялостен с туристи. В горещите часове доста хора търсят хладина към фонтаните.

Особено тежка е обстановката в южните елементи на континента – в Португалия и в Испания , където жегите лишиха живота на двама души. Температурите там доближиха 44 градуса по Целзий и управляващите издадоха предизвестие за заплаха от пожари.

В Холандия термометърът доближи за първи път 38 градуса от началото на предишния век. Най-уязвими в горещините са работещите навън.

От общината в Рим раздават и гратис студена минерална вода в най-горещите часове на деня. Пунктовете са ситуирани на основни за града и туристите места, тъй че да бъдат налични на всички.

Отворени са и безвъзмездни телефонни линии за незабавни случаи и са подсигурени екипи на незабавна помощ. Подобни ограничения са взети в съвсем всички огромни италиански градове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР