Гордана Силяновска-Давкова ще бъде първата жена президент на Северна Македония.

...
Гордана Силяновска-Давкова ще бъде първата жена президент на Северна Македония.
Коментари Харесай

Гордана Силяновска-Давкова ще бъде първата жена президент на Северна Македония

Гордана Силяновска-Давкова ще бъде първата жена президент на Северна Македония. Тя печели с 300 000 гласа против Стево Пендаровски. ВМРО-ДПМНЕ пък завоюва най-вече гласове на парламентарния избор в страната.

" Предизборната пропаганда, разногласия се въртяха към антибългарската агитация. Гордана Силяновска даде заден ход в изявление за българска медия - тя сподели, че едно време е учила с българи, харесвала Елин Пелин. Тя, като пенсиониран правист, доста добре знае, че да се скапват два интернационалните контракта е сложна работа, неизбежно ще провокира разтърсване ", разяснява историкът Христо Матанов в студиото на " България заран ".

По думите му бъдещият президент на РСМ е дала доста обещания в акцията си, което в този момент би трябвало да извърши, само че ще ѝ е мъчно.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Владимир Перев акцентира от РСМ, че думите ѝ за уважението към България не демонстрират някакви съответни планове.

" Нямам доверие, че ще направи положителна крачка към България. Тя може да направи посещаване в България, което да бъде напън върху институциите да покажат схващане на обстановката, в която се намира Македония ", сподели журналистът от Скопие.

Очакванията му са ВМРО-ДПМНЕ да се коалира с няколко партии за бъдещо държавно управление, само че роля ще имат и фактори отвън страната: " В Македония не се образува държавно управление единствено с гласовете на македонските гласоподавателите и депутати. В Македония имат въздействие задгранични посолства, Америка, НАТО ".

Журналистът допусна, че ВМРО-ДПМНЕ ще се коалира с придвижването ЗНАМ.

" Политико ": Изборните резултати в РСМ може да съживят напрежението с България и Гърция

" То има формация на олигарси, които принадлежат на българко-македонско-сръбско финансово лоби. То поддържаше Максим Димитриевски, който е с отлични връзки в българската политика ", акцентира Владимир Перев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР