Горчиво-сладката любовна история на Ататюрк и българско момиче, за която

...
Горчиво-сладката любовна история на Ататюрк и българско момиче, за която
Коментари Харесай

Турски филм ще разкаже за любовта на Ататюрк и Димитрина Ковачева

Горчиво-сладката любовна история на Ататюрк и българско момиче, за която се счита, че е оставила неизцерим белег върху живота му, ще бъде разказана благодарение на филм, който ще бъде подготвен през октомври 2023 година, написа през днешния ден турският в. „ Хюриет “.

Лентата „ Димитрина “ е отдаден на късата любовна спекулация сред Мустафа Кемал Ататюрк, създател на Република Турция, и Димитрина Ковачева, щерка на българския военачалник Стилиян Ковачев, при започване на предишния век.

Филмът ще бъде сниман от „ Фикри Харика “, основана в Турция компания, която реализира сериозен триумф с предходната си продукция – „ Дилберай “.

Запознанството на Ататюрк стартира с неговото изпращане в София като боен аташе през 1913 година 32-годишният османски офицер се среща с Ковачева по време на събиране в българската столица, написа „ Хюриет “.

През 1915 година, след експлоадирането на Първата международна война, Ататюрк е отзован назад в Истанбул и това поставя завършек на романса с Димитрина Ковачева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР