Горанов иронично обясни, че не е вземал 60 милиона, каквито

...
Горанов иронично обясни, че не е вземал 60 милиона, каквито
Коментари Харесай

Взел ли е Владислав Горанов 60 милиона от Божков?

Горанов иронично изясни, че не е вземал 60 милиона, каквито предприемачът Васил Божков твърди, че му е дал под формата на такса „ успокоение "

Това, че някогашният финансов министърВладислав Горанов приказва за себе си като „ за Горанов “ – в трето лице, - е тематика за доктор Гълъбова. Но присъединяване му по Нова тв с коментар на листата на премиера Кирил Петков с 20-те имена в него, за които има подозрения, че са участници в гранде корупция, сложи няколко въпроса. Те не са от през днешния ден, от дълго време са, само че никой не отговарял до момента на тях, написа Витали Роник във

Горанов иронично изясни „ за Горанов “, че не е вземал 60 милиона, каквито предприемачът Васил Божков твърди, че му е дал под формата на такса „ успокоение “. Парите били за него и за тогавашния министър председател Бойко Борисов. Не, не съм получавал такива пари, твърди по Нова Горанов за Горанов… Освен това Божков бил обвинен за всякакви работи и избрал да се скрие в Персийския залив, а не останал тук като един самоуверен и почтен гражданин… Припомняме единствено, че Васил Божков разгласи също, че прословутата доближена на Борисов – Севда Арнаудова- постоянно го посещавала в офиса му на ул. „ Московска “ с мистериозно куфарче, чанта или нещо от този жанр.

Горанов счита, че би трябвало да имаме вяра на него, тъй като бил разговарял с прокуратурата и споделил всичко, което знае.

Горанов споделя също, че нямал отношение като финансов министър към неплатените към 700 млн такси от хазарта към страната, макар, че комисията по хазарта е била на негово директно послушание. Години наред той нямал разбиране какво се случва.

Първи въпрос: На Горанов или на Божков вярвате по проблема с 60-те милиона?

Подвъпрос: Трябва ли като принципал на Комисията по
хазарта Горанов да носи отговорност за вредата от 700 милиона?

Припомняме, че Васил Божков не е наказан. Съдържанието на член 48 съответствува с член 6, точки 2 и 3 от Европейска конвенция за правата на човека, който гласи: „ 2. Всяко лице, упрекнато в престъпно закононарушение, се смята за почтено до доказване на виновността му в сходство със закона.

Горанов се присмива и иронизира премиера Петков, че правел лист по „ отрязъци “ и Google. Несериозно било.

На 15 юли 2020 година министър-председателят Бойко Борисов изиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на стопанската система Емил Караниколов. Това оповестява пресцентърът на Министерския съвет.

Тримата министри са заявили пред премиера готовността си да подадат оставки незабавно. Решението е било взето след среща с регионалните координатори на ГЕРБ, осведомят пък от централата на партията. По време на съвещанието координаторите са поискали от Борисов тримата министри да бъдат освободени с претекста "да се опровергаят внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в директна взаимозависимост от Движение за права и свободи и Делян Пеевски ". Цитатът е от известието на ГЕРБ.

По същото време в София и в други градове към този момент от седмица се организират всеобщи митинги с искане за оставки на цялото държавно управление и на основния прокурор Иван Гешев.

Както разбираме, Борисов е приел, че подозренията и внушенията, основани най-вероятно на изявления в медии, Google, Фейсук, Инстаграм и прочие са задоволително основателни, с цел да освободи Горанов.

Втори въпрос: Защо Горанов не е споделил на Борисов, че се излага като кифладжия, вземайки решение въз основата на изказвания?

Подвъпрос: Как мислите, Горанов обвързван ли е с Движение за права и свободи или не?

Преди тези епизоди от пъстрата горанова биография имаше един различен, който развесели едни и ядоса други. Оказа се, че като министър Горанов се настанил в първокласно жилище в комплекс на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Аргументът бил, че брачната половинка и децата на финансиста се изплашили по време на едно земетресение и трябвало да им откри по-сигурен дом. Намерил. Но не плащал за него. Защото разноските поел неговия кум. Така изясни тогава Горанов.

Трети въпрос: Вярвате ли на обясненията на Горанов?

Подвъпрос 1: Дали Горанов не е получил жилището от Домусчиеви като подарък за положителното им другарство?

Подвъпрос 2: Дали Горанов не е получил жилището от Домусчиеви поради оказани услуги?

.

Малка спретната къщичка, която не е - безусловно не е - на Владислав Горанов.

По същото време се появи информация, съпроводена от фотоси, че Горанов има скъпарски парцел във вилна зона „ Ярема “ на Витоша. Министърът отхвърляше дълго време, след което се появи пояснение, че парцелът е на кумата, а семейство Горанови единствено употребили разкош постройката за излети след напрегната трудова седмица.

Четвърти въпрос: Вярвате ли на обясненията на Горанов?

Следваща история. След като подава оставка, Горанов става предприемач, записва компания и купува бизнес парцели в София за към 750 000 лв..

Пети въпрос: С какви пари допускате, че Горанов е купил въпросните парцели: А/ с почтено изработени; Б/ със съмнителни пари.

За проблема с колата, която се търси от Интерпол и бе спряна на границата със Сърбия, само че не била тъкмо негова, не била крадена и така нататък няма да отваряме дума. Полицията още прави някакви инспекции.

Могат да се зададат още доста въпроси на и за Горанов, само че дано оставим и прокуратурата да се потруди. Говори се за връзки по масонска линия на Горанов с Цацаров, както и с хора от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, ГЕРБ и други За следствие в Съединени американски щати за корупционни схеми в България, в което е „ светнало “ името на някогашния финансов министър и всякакви други неща. Засега все от сферата на слуховете.

Стив Джобс има превъзходна мисъл: Един слух става истина в мига, в който бива публично опроверган.

Но къде ще се мери Джобс с Горанов!

Витали Роник

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР