Горан Иванишевич начерта доста мрачно бъдеще за конкурентите на Новак

...
Горан Иванишевич начерта доста мрачно бъдеще за конкурентите на Новак
Коментари Харесай

Горан Иванишевич: Новак ще става все по-добър


Горан Иванишевич начерта много тъмно бъдеще за съперниците на Новак Джокович. След триумфа на Джокера на Финалите в Торино някогашният №2 съобщи, че той освен ще задържи равнището си, само че и ще става все по-добър. Трофеят от конкуренцията в Торино бе през годината за Джокович, който приключи сезона в Топ 5 на ранглистата за петнадесети път в кариерата си.

„ В момента той тренира даже по-усърдно и интензивно, в сравнение с когато беше на 22 години. Точно по тази причина продължава да е на толкоз високо равнище и ще продължи да става все по-добър. Неговата упоритост към непрекъснато рационализиране е невероятна. Освен това Новак се грижи за тялото си по безукорен метод. По мое време тенисистите нормално прекратяваха кариерите си на 30 или 31 години. На тази възраст към този момент те считаха за дъртак. Това е още една причина, заради която триумфите на Джокович са изумителни “ – сподели Иванишевич пред уеб страницата на ATP.

Със снощната си победа 35-годишният Джокович се трансформира в най-възрастния първенец в историята на шампионата. До през вчерашния ден това достижение принадлежеше на Роджър Федерер, който през 2011 година подвигна трофея на 30-годишна възраст.

„ Вижте какво направи Федерер преди няколко години, а в този момент можете да погледнете Джокович и Надал. Всички приказват по какъв начин младите играчи подвигат равнището и това е добре за тениса. Да, склонен съм. Карлос Алкарас реализира невероятни неща тази година и изцяло справедливо е най-младият №1 в историята. Това, което Новак прави, обаче е още по-впечатляващо. Той към момента е стимулиран, играе необикновен тенис и печели трофеи. Вместо да се отпусне, Новак към този момент мисли за подготовката за идващия сезон “ – съобщи първенецът на Уимбълдън за 2001 година

Джокович е прочут с отличното си напредване по корта, както и непрестанните си офанзиви от главната линия. В мача против Рууд обаче най-ефикасното оръжие на сръбския тенисист беше неговият начален удар.

„ Сервисът е най-подценяваният съставен елемент в играта на Новак. Имаше толкоз доста значими мачове през последните 10 години, в които началният му удар го измъкна от сложни обстановки. Сега обаче той е още по-добър от преди. Както споделих, Новак непрекъснато се пробва да усъвършенства всеки един детайл от играта си. Тази седмица успеваемостта му на сервис беше доста висока и това не е инцидентно. Всеки път, когато Новак имаше потребност от това, първият му сервис беше на равнище, а вторият бе още по-добър. Хората обаче рядко приказват за сервиса на Джокович, тъй като се концентрират върху доста други неща, които умее до съвършенство. Аз обаче ще не преставам да съм безапелационен, че началният удар на Новак е измежду най-хубавите в историята, изключително в напрегнати обстановки “.

Освен Финалите, Джокович завоюва Уимбълдън и Мастърс шампионата в Рим, както и конкуренциите в Тел Авив и Астана. Иванишевич е сигурен, че международният №5 е кадърен да поддържа това равнище още дълго.

„ Новак е човек, който постоянно желае да се развива във всяко отношение. Начинът, по който се грижи за тялото си, става все по-стриктен и усърден с годините. Когато видите придвижването му по корта, можете да разберете, че е по този начин. Съвременният спорт се развива по метод, който предлага на играчите голям брой способи да удължат кариерите си и да се показват на високо равнище в продължение на години. В някои случай те показват най-хубавата си игра точно на по-напреднала възраст. Това се отнася освен за тениса, само че и за доста други спортове “ – приключи Иванишевич.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР