Гора в квартала“ се казва новата инициатива за засаждане на

...
Гора в квартала“ се казва новата инициатива за засаждане на
Коментари Харесай

София ще става още по-зелена с инициатива за квартални горички

„ Гора в квартала “ се споделя новата самодейност за засаждане на квартални горички на територията на София, за чието начало оповестяват от Столичната община.

Първата квартална гора от 17 брези бе засадена в регион “Младост “ с присъединяване на кмета на София Йорданка Фандъкова и представители на верига магазини - като част от корпоративната обществена отговорност на компанията.

" За по-чист и зелен град продължаваме с плановете ни за засаждане на дървета в градска среда. Продължава засаждането на Новата гора на София. Преди няколко години започнахме залесяването на зелен пояс от нова гора. Първите 120 000 фиданки край " Суходол ", които засадихме дружно с хиляди доброволци, към този момент са красива млада гора на 225 дка. Миналата година започнахме втората Нова гора в землището на Негован. Предстои новият залесителен сезон " – уточни кметът Фандъкова.

Дървета се засаждат и по програмата „ Моето зелено учебно заведение, моята зелена детска градина “. Предстои и озеленяването на градинката пред хотел „ Рила “, която се обновява.
Тази година Столичната община ще засади към 4000 нови дървета в града – около улици, в паркове и междублокови пространства, добави столичният кмет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР