Google ще направи допълнителна инвестиция от 3 милиарда евро през

...
Google ще направи допълнителна инвестиция от 3 милиарда евро през
Коментари Харесай

Google ще инвестира 3 милиарда евро в европейски центрове за данни

Google ще направи спомагателна инвестиция от 3 милиарда евро през идващите две години, с цел да разшири своите европейски центрове за данни. Това разгласи основният изпълнителен шеф Сундар Пичай във Финландия, представен от Ройтерс.

Инвестиционният проект включва спомагателна инвестиция в размер на 600 милиона евро в центъра за данни в град Хамина във Финландия, като общата стойност на инвестицията там ще бъде в размер на 2 милиарда евро, уточни министър председателят на Финландия Анти Рине. Гугъл към този момент има един център за данни в град Хамина, в който влага 800 милиона евро, а през май компанията заяви, че ще влага 600 милиона евро в нов център за данни. Местоположението му е покрай съветската граница и употребява морска вода от Финския залив за понижаване на силата, употребена за изстудяване.

Другите европейски центрове за данни на Гугъл са ситуирани в Холандия, Ирландия и Белгия. Технологичният колос ще влага също по този начин над 2 милиарда $ в построяването на енергийна инфраструктура, в това число слънчеви паркове и вятърни турбини.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР