Google премахна поредните зловредни приложения, след като са били уведомени

...
Google премахна поредните зловредни приложения, след като са били уведомени
Коментари Харесай

Откриха в Google Play приложения, тайно копаещи цифрова валута

Google отстрани следващите зловредни приложения, откакто са били известени за това от компания за интернет отбрана. Става дума за приложения, които без знанието на притежателя на устройството копаят цифрова валута, което е било засечено от Trend Micro.

На фона на няколко случаи, при които уеб сайтове доставят към браузъра Coinhive криптоминьор за десктопа, неотдавна се е появил и случай. При инсталиране на зловредните приложения – прикрити, като приложение, помагащо на вярващи и такова предлагащо безвъзмезден интернет. Веднъж стартирани, те зареждат JavaScript библиотека от хранилището на Coinhive и стартират да копаят биткойни. Това се отразява извънредно отрицателно на батерията, само че наподобява подправеното приложение не прави друга зловредна активност. От кеширана страница на SafetyNet може да се види, че то е качено при започване на този месец и има сред 10 000 и 50 000 съоръжения. Също толкоз съоръжения има и първото приложение, а датата му на качване е 09.02. И двете са отстранени от Гугъл Store.

Отделно от тези две приложения, Trend Micro сигнализират за открити 25 приложения, на които е дадена вирусна формулировка от базата на компанията: ANDROIDOS_CPUMINER. Отново става дума за подправени приложения. Престъпниците употребяват изменена версия на легигитмна стратегия за рандеман на цифрова валута.

„ Тези закани акцентират това, че дори мобилни устройства може да се употребяват за рандеман на криптовалута, даже и на процедура, напъните да не дават като резултат обилни суми в облага. Потребителите е нужно да отбележат всяка една смяна в представянето на устройството си след инсталирането на обещано приложение “, пишат Trend Micro.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР