Google представи инструмент, който значително улеснява намирането и премахването на

...
Google представи инструмент, който значително улеснява намирането и премахването на
Коментари Харесай

Търсачката на Google ще предупреждава потребителя, ако открие негова лична информация в Глобалната мрежа

Гугъл показа инструмент, който доста улеснява намирането и премахването на информацията за контактите на потребителите от резултатите от търсенето. Интернет колосът ще изпраща вести на потребителите, когато в интернет бъде открита информация за техния автентичен адрес, телефонен номер или имейл. Потребителят ще може да се запознае с тази информация и по-късно да изиска премахването ѝ от резултатите от търсенето.

През месец септември предходната година Гугъл показа функционалността „ Резултати за вас “ (Results About You), която се намира в лентата с принадлежности на мобилната и уеб версията на търсачката. Наскоро компанията я актуализира, като направи процеса на търсене на персонална информация по-автоматизиран. След като потребителят вкара нужните данни в специфичен формуляр, търсачката автоматизирано ще извлече уеб уеб сайтове, които съдържат всички съвпадения с посочените параметри. След това ще бъде допустимо да се прегледа всяка страница, която съдържа персонални данни на потребителя, и при нужда да се подаде искане за премахването ѝ от резултатите от търсенето.

Досега потребителите на търсачката трябваше ръчно да търсят своята персонална информация в интернет и по-късно всякога ръчно да желаят нейното унищожаване от търсачката посредством техническата поддръжка на Гугъл. С актуализацията на инструмента „ Резултати за вас “ Гугъл добави и push вести, които ще предизвестяват потребителите, в случай че има нови източници на разпространяване на персоналната им информация. След подаване на искане за унищожаване на тези данни от търсачката потребителите ще могат да видят и настоящия статус на тези претенции и взетите решения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР