Google планира да въведе генеративен изкуствен интелект (AI) в своя

...
Google планира да въведе генеративен изкуствен интелект (AI) в своя
Коментари Харесай

Google ще използва AI за сложни рекламни кампании

Google възнамерява да вкара генеративен изкуствен интелект (AI) в своя рекламен бизнес през идващите месеци, с цел да основава " нови " реклами, съобщaва Financial Times. Изданието се базира на вътрешна презентация, като включването на AI ще се случи в границите на идващите месеци.

Гугъл възнамерява да вкара генеративен изкуствен интелект (AI) в своя рекламен бизнес през идващите месеци, с цел да основава " нови " реклами, съобщaва Financial Times. Изданието се базира на вътрешна презентация, като включването на AI ще се случи в границите на идващите месеци.

Гугъл към този момент употребява AI в своя рекламен бизнес, с цел да основава опростени подкани, които предизвикват потребителите да купуват артикули. Въпреки това, консолидираното на неговия най-нов генериращ AI, който също зарежда неговия чатбот Bard, значи, че ще може да основава доста по-сложни акции, наподобяващи тези, основани от маркетингови организации.

Според презентацията рекламодателите могат да дават " изобретателно " наличие като изображения, видео и текст, свързани с съответна акция. След това AI ще " ремиксира " този материал, с цел да генерира реклами въз основа на аудиторията, която цели да доближи, както и други цели, като да вземем за пример цели за продажби.
Реклама
Човек, осведомен с презентацията на Гугъл, сподели, че има терзания, че инструментът може да популяризира дезинформация, защото текстът, създаден от AI chatbots, може решително да излага лъжи. " Той е усъвършенстван да конвертира нови клиенти и няма визия каква е истината ", сподели индивидът. Гугъл съобщи пред Financial Times, че възнамерява да сложи постоянни " предпазители ", с цел да предотврати сходни неточности, известни като " халюцинации ", когато пусне своите нови генеративни AI функционалности през идващите месеци.
Използването на нововъведението
Решението идва в миг, когато огромните софтуерни компании се надпреварват да се възползват от генеративния AI, който стана прочут през последните месеци посредством основаване на извънредно усъвършенствани материали като текст и изображения в отговор на човешка информация. Миналия месец Гугъл пусна Bard в опит да се конкурира с поддържания от Microsoft OpenAI`s ChatGPT, който може да дава човешки отговори на въпроси и подкани.

Освен това компанията, благосъстоятелност на Alphabet, неотдавна интегрира генериращ AI в своите необятно употребявани приложения като Гугъл Workspace, Гугъл Docs и Gmail.

Новата технология ще бъде вградена в Performance Max, стратегия, която Гугъл предлага от 2020 година, употребяваща логаритъм, с цел да дефинира къде би трябвало да се демонстрират нейните реклами и по какъв начин би трябвало да се изразходва маркетинговият бюджет.
Реклама
Рекламните доходи на Гугъл паднаха с 4% през последното тримесечие на предходната година. Най-големите обществени медийни платформи, които разчитат на реклама за по-голямата част от своите доходи, се стремят да употребяват най-новите технологии за автоматизация, с цел да привлекат клиенти.

Meta, която има Фейсбук и Instagram, стартира да прави сходно предложение на Performance Max предходната година, наречено Advantage+. Тя също по този начин възнамерява да употребява генериращ AI в своите рекламни системи до края на годината.
Свързани публикации Как AI може да пренареди бранша на видеоигрите 21 април 2023, 06:18 Apple желае да се утвърди на индийския пазар 19 април 2023, 09:07 Френската Ingenico купи българския финтех Phos 1 април 2023, 13:22 Един AI, доста компании 17 март 2023, 06:30
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР