През седмицата продължиха коментарите около ефекта на санкциите по закона

...
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за правни новини

През седмицата продължиха мненията към резултата на глобите по закона " Магнитски " и самодейността на държавното управление за основаване на собствен уголемен лист на глобите. Междувременно Министерството на финансите разгласява уголемен лист на нови 34 компании, които са наранени или евентуално биха били наранени от глобите, с анонс, че той може да бъде допълван с нови компании и физически лица (вижте по-долу).

Посещението на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши беше добра илюстрация за свръхочакванията, които българското общество има към Европейската прокуратура. Въпреки упованията Кьовеши не си разреши да разяснява вътрешнополитическата обстановка, митингите против основния прокурор Иван Гешев и други злободневни въпроси, само че даде ясно да се разбере, че няма да толерира дейности на българските управляващи, които биха затруднили работата на европрокуратурата (вижте по-долу).

Министерството на правораздаването заяви, че през днешния ден (понеделник) от 10.00 до 13.00 часа в постройката на столичната Съдебна палата, зала " Тържествена ", провежда полемика на тематика " Достъпно и дейно правораздаване посредством разработване на нова правосъдна карта ". Дискусията ще се излъчва online на.

Девет полови издевателства над пандизчии през последните 4 години е установила инспекцията в пандизите. Всички са били докладвани в прокуратурата и по 6 от тях има формирани досъдебни производства, а две са завършили с неоправдателни присъди, в четвъртък зам.-министърът на правораздаването Мария Павлова. Министерството е сезирало АДФИ за 4 публични поръчки за пандизите и за Фонд " Затворно дело.
//ТОП 3Лаура Кьовеши: България ще има 10 делегирани прокурори, критериите остават същите. Прокурорската гилдия ще премисли концепцията си за избора Фотограф: Юлия Лазарова
Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще открие нова процедура за избор на претенденти за европейски делегирани прокурори от България, с които да се попълни квотата на страната с още 6 души до постигане на уговорената численост от 10 делегирани прокурори. Това разгласи европейският основен прокурор Лаура Кьовеши в петък на брифинг в София в края на двудневното си посещаване в България. Това стана единствено седмица откакто Прокурорската гилдия разгласи, че приключва процедурата за избор на претенденти за делегирани прокурори с неопределената поръчка, че на по-късен стадий вероятно ще обмисли дали да имо нов избор. Кьовеши има еднолично право да дефинира броя на делегираните прокурори за всяка страна, само че посочи, че това е контрактувано с управляващите. Критериите остават същите като до момента, сподели още Кьовеши и акцентира, че в случай че и новите претенденти не дават отговор на тях, тя тяма да ги предложи за предопределение. (Още за брифинга на Кьовеши )
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР