Малките бизнеси намаляват разходите си за маркетинг заради мащабните промени

...
Малките бизнеси намаляват разходите си за маркетинг заради мащабните промени
Коментари Харесай

Промените в защитата на личните данни на Apple вече вредят на малките бизнеси

Малките бизнеси понижават разноските си за маркетинг поради огромните промени в отбраната на персоналните данни, които Apple вкара предходната година. Според новите правила на компанията разработчиците на приложения би трябвало да получат позволение от потребителите на iPhone и iPad, с цел да могат приложенията да ги наблюдават, както и да им демонстрират персонализирани реклами. Много дребни компании, които разчитат на онлайн рекламите да притеглят нови клиенти, обявиха пред Financial Times, че в началото не са забелязали цялостното влияние на новите правила на Apple до последните месеци, когато инфлацията е свила потребителското търсене на огромните пазари в света. Това е предиздвикало дребните компании внезапно да понижат маркетинговите си бюджети, с цел да пестят средства, като в същото време откриват, че към този момент е прекомерно скъпо да се насочват към евентуални консуматори.

" Аз персонално не усетих въздействието на измененията в Apple през 2021 година толкоз, колкото през 2022 година Тази година е просто брутална ", споделя Надя Мартинес, основателка на Kallie, компания за ръчно направени обувки в Калифорния, която стартира активността от пералното си помещение през 2014 година Мартинес е била задоволително сполучлива в маркетинга във Фейсбук, че основала организация, с цел да учи други дами по какъв начин да бъдат онлайн бизнесмени. Но някои от тези бизнеси в този момент излизат от бизнеса. " Рекламите станаха по-скъпи, имаме по-малък достъп до данни и не са толкоз ефикасни, колкото бяха преди ", зави тя.
По-малко доходи
Varos, платформа за шерване на данни, е анализирала данни от 1300 дребни бизнеси и е открила, че спадът на приходите се форсира с всеки месец през второто тримесечие, което е довело до спад от 13% през юни, което е най-сериозният спад за тази година. В същото време разноските за привличане на нови клиенти посредством онлайн реклама са " доста по-високи " през тази година спрямо предходната, а общите разноски за реклама във Фейсбук през тази година са " доста по-ниски ". Тези проблеми се отразяват и на колосите в онлайн рекламирането, като съгласно компанията за рекламни технологии Lotame Фейсбук, Snap, Twitter и YouTube ще изгубят 18 милиарда $ доходи тази година от смяната на Apple. Особено тежко е обиден притежателят на Фейсбук Meta, който по-рано тази година съобщи, че измененията на Apple са му коствали най-малко 10 милиарда $.
Реклама
По-малките марки обявиха, че не са били наранени от измененията в политиката на Apple по-късно от огромните платформи, само че проблемите във веригата за доставки и световната пандемия са основали " мъгла ", която е затруднила разбирането на аргументите, заради които да вземем за пример миналогодишният празничен интервал на продажби е разочаровал. Поради това доста от тях до неотдавна не са променяли маркетинговите си тактики в ущърб на онлайн рекламните платформи. Миналия месец Snap регистрира най-слабия си тримесечен растеж на продажбите, Shopify редуцира 10% от работната си мощ, Meta означи първото си годишно стесняване на приходите, а Twitter регистрира загуба.

В същото време рекламните бизнеси на Гугъл и Amazon, които не разчитат на тракери от трети страни, заради което не са наранени от смяната на политиката на Apple, означават напредък през второто тримесечие на годината. Собственият рекламен бизнес на Apple, Search Ads, също усили пазарния си дял и в този момент уголемява наличието си в спомагателни области в App Store.
Свързани публикации Бъдещето на извършването на покупки: търгове, предавани онлайн в обществените мрежи 16 август 2022, 10:27 TikTok се отхвърля да уголемява електронната си търговия в Европа и Съединени американски щати 6 юли 2022, 08:45 Как беше преоткрито сключването на покупко-продажби 21 април 2022, 06:20 От Apple до Гугъл - огромните техгиганти основават VR и AR очила 15 април 2022, 06:37 Yandex събира персонални данни и ги пази в Русия 31 март 2022, 11:25 Тех колосите и обществените мрежи потвърдено не могат да се саморегулират 11 октомври 2021, 14:48 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Реклама
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР