Gong.bgДенят на голямата битка. Мачът, който ще коронова най-добрия. След

...
Gong.bgДенят на голямата битка. Мачът, който ще коронова най-добрия. След
Коментари Харесай

Денят на големия финал: Тотнъм - Ливърпул

Gong.bg

Денят на огромната борба. Мачът, който ще коронова най-хубавия. След толкоз доста страсти, провали, победи, сълзи и усмивки пристигна ред за финала в Шампионската лига. Мадрид. Това е градът. „ Уанда Метрополитано ”. Това е арената. Ливърпул и Тотнъм. Това са гладиаторите.

В 22.00 часа довечера ще бъде даден стартът.

Кой би очаквал два британски тима да се изправят един против различен, освен това тъкмо в този конфликт? Малцина са тези, които в смелите си фантазии са си представяли треньорският дуел да съпостави Юрген Клоп и Маурисио Почетино.

И макар че Манчестър Сити беше най-вдъхновеният тим в Англия, който съумя да завоюва купата, вторият и четвъртият ще си оспорват най-желания европейски клубен трофей. Независимо кой отбор ще победи най-после, купата на Шампионската лига ще отиде в ръцете на тим от Висшата лига за първи път от сезон 2011/12, когато Челси завоюва шампионата. Неизменен победител в последните три издания беше Реал Мадрид.

Ливърпул загуби финала тъкмо преди година, а мотивацията им е още по-голяма в този момент, откакто не съумяха да се преборят с „ жителите ” за първата позиция в Премиърлийг. От друга страна, Тотнъм, който колкото и да се стараят, към момента се борят да получат идентичност за огромната четворка в конкуренцията още на Арсенал, Челси, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

Юрген Клоп и Маурисио Почетино са освен измежду най-ярките мениджъри на Острова, само че и в целия свят. Докато Клоп към момента не може да се зарадва на титли с „ мърсисайдци ”, той завоюва две трофеи в Бундеслигата с Борусия Дортмунд (2010/11 и 2011/12) и една купа на Германия през 2011/12.

Въпреки всички суперлативи, макар положителното усещане до този миг, Маурисио Почетино не може да се похвали с сходни достижения.

Финалът на Шампионската лига тази година ще бъде третият път, в който Тотнъм и Ливърпул се срещат в европейски шампионат, като до този миг са си поделили по един триумф, по един полуфинал през 1972/73 за Купата на УЕФА. Напред тогава не престават „ алените ” с по-добър общ резултат.

Ливърпул съумя да завоюва двете си предходни срещи с „ шпорите ” през сегашния сезон, с което към този момент има 82, спрямо лондончани, които имат 48 триумфа против този противник. Двата отбора са завършвали при еднакъв резултат 42 пъти.

За Ливърпул борбата ще бъде късмет да завоюва своя шести трофей на това равнище и опит да „ изкупят виновността си ” след финала с Реал Мадрид от предходната година в Киев. Ливърпул не е ставал първенец на Европа от 2005 година насам, само че тяхното 14-годишно очакване може да завърши още довечера.

Голямата въпросителна пред Маурисио Почетино за дуела е дали Хари Кейн ще бъде подготвен за конфликта и дали ще може да започва като титуляр, поради травмата, от която се възвръща. Хари Уинкс също е под въпрос.

Ливърпул ще има разполагаем Роберто Фирмино, който пропусна последните три срещи поради контузия в слабините. Юрген Клоп обаче ще реди състава без Наби Кейта, поради мускулен проблем.

Предполагаем състав на Ливърпул (4-3-3): Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Матип, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Милнър, Мане, Фирмино, Салах.

Предполагаем състав на Тотнъм (4-3-1-2): Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Уинкс, Сисоко, Али, Ериксен, Сон, Лукас.

След болката, която Ливърпул изпита на финала през 2018 година, се чака този сезон огромният победител да е точно отборът на Юрген Клоп – най-малко по този начин сочат множеството заложни къщи. Дали сметките им ще се окажат правилни, ще стане ясно напълно скоро... Още довечера.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР