Голямото разчистване на терена на стадион „Спартак”, кръстен на Тодор

...
Голямото разчистване на терена на стадион „Спартак”, кръстен на Тодор
Коментари Харесай

Изсякоха дърветата на стадион „Спартак”

Голямото почистване на терена на стадион „ Спартак”, кръстен на Тодор Диев, продължава, с цел да стартира идващият стадий - построяването на новите трибуни и благоустрояването на цялата територия, отдадена на концесия.

Дърветата, израснали в годините като дива гора около оградата на спортния комплекс на бул. „ Македония”, са изсечени и нарязани, видя през днешния ден репортерският екип на „ Марица”. Някои от минувачите се спираха, зачудени от гледката, съвсем като на склад за дърва за огрев. Питаха дали за сечта има позволение и какви са дърветата, че не са непокътнати.



„ Заповедта за санитарното разчистване на стадион „ Спартак” в рамките на парцела на концесията е издадена на 28 май 2020 г.”, изясни кметът на регион „ Южен” Костадин Язов. Самият той живее в същия регион и твърди, че огромната топола откъм бул. „ Македония” е била толкоз изгнила, че едвам се държала. Почти цялата зеленина на стадиона съставлява саморазлеци.



Тополите имат къс живот, цъфтежът им е нездравословен за болните от астма и в последните години в общината и общинското дружество „ Градини и паркове” не засаждат дървета от този тип. На доста места тополите към този момент са отрязани и на тяхно място са засадени други, по-подходящи за градски условия дървета.

Костадин Язов акцентира, че преди да се издаде заповед за унищожаване на едно или няколко дървета, комисията от експерти наложително прави оглед и на място преценява тяхното положение. Обикновено се изисква отсечените дървета да бъдат обезщетени с нова зеленина.

„ В плана за реконструкцията на стадиона е включено изискването както за озеленяване, по този начин и за отвесна планировка. Предишното му положение по никакъв начин не беше положително и беше извънредно време да стартира строителството”, добави Язов.



Седалките на трибуните също са отстранени, от терена за изнасяне са приготвени тонове боклуци.

Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР