Голямото пътуване за Великденските празници се очаква да започне още

...
Голямото пътуване за Великденските празници се очаква да започне още
Коментари Харесай

Спират камионите в пиковите часове по празниците, МВР препоръчва обходни маршрути

Голямото пътешестване за Великденските празници се чака да стартира още от на следващия ден следобяд. От АПИ и Министерство на вътрешните работи оповестиха специфични ограничения, с които ще се опитат да понижат предстоящите тапи и километрични колони по автомагистрали и основни пътища.
Камионите над 12 тона ще бъдат спирани в най-натоварените часове. Заради ремонтите по автомагистрала " Тракия " от Министерство на вътрешните работи предлагат да бъдат употребени и обходни направления. По автомагистрала " Хемус " също има няколко ремонта. Затова по пътя към Варна ще има специфична организация на придвижването, като ще се отделят повече ленти за придвижване в пиковете часове съгласно трафика. Може да се употребява прохода Петрохан и пътя през Искърското дефиле за тези, които пътуват към Северозападна България.
Транспортният министър Росен Желязков изясни, че е нараснала готовността за реакция при терористичен акт до жълта степен на редица институции, след нарочна заповед. И добави, че това не са изключителни, а по-скоро обичайни ограничения с оглед предварителна защита. Това важи за всички гари, автогари, летища и пристанища. Проверени са всички сигнално-охранителни системи.
От гранична полиция приканиха всички да погледнат периодите на документите си за пътувания, както и пълномощните за децата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР