Голямо количество от близо 400 000 фалшиви маркови стоки задържаха

...
Голямо количество от близо 400 000 фалшиви маркови стоки задържаха
Коментари Харесай

Варненски митничари задържаха близо 400 000 фалшиви стоки от Китай | С наближаване на коледните празници се отчита ръст на задържаните пратки с детски играчки, имитиращи световни марки

Голямо количество от близо 400 000 подправени маркови артикули задържаха митническите чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ към Митница Варна при инспекции на контейнери с колета от Китай за България в границите на последните два месеца - октомври и ноември.

Спрени са 16 колета с общо 389 959 броя разнообразни търговски продукти по подозрения на нарушени права на интелектуалната благосъстоятелност. За 362 820 от тях към този момент са получени потвърждения от притежателите на марките, че са подправени, другите са в развой на такава процедура все още.

С приближаване на коледните празници се регистрира растеж на арестуваните колета с детски играчки, имитиращи международни марки. Само за два месеца варненските митническите чиновници са спрели 12 колета с общо 27 392 детски „ маркови “ играчки. Сред тях детски коли, роботи, конструктори, комплекти с пластмасови играчки и други детски продукти с обозначения на предпазени марки.

При засиления митнически надзор и инспекции против вноса на подправени артикули са конфискувани и огромен брой профилирани принадлежности, наподобяващи одобрени на пазара марки. През интервала са арестувани 64 745 комплекта разграничи типове механични, електрически и акумулаторни принадлежности с изображения и външен дизайн на международни марки. Сред тях машини за разчистване, резачки, ъглошлайфи, електрически триони, електрожени и други принадлежности имитиращи одобрени международни марки в тази област.

Сред другите арестувани подправени артикули в отбрана на потребителите и в сходство с Регламент (ЕС) №608/2013 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на отбрана на правата върху интелектуалната благосъстоятелност са огромни количества чаши за еднократна приложимост с обозначения на известна марка кафе, парфюми, химикалки, стикери, ключодържатели и други аксесоари със словни и фигуративни изображения на международни марки. Според нормативната уредба подправените артикули подлежат на заличаване под митнически надзор и за сметка на притежателите на комерсиалните марки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР