Голямата звезда на френският футбол - Килиан Мбапе подписа нов

...
Голямата звезда на френският футбол - Килиан Мбапе подписа нов
Коментари Харесай

Край на спекулациите: Килиан Мбапе подписа нов тригодишен договор с ПСЖ

Голямата звезда на френският футбол - Килиан Мбапе подписа нов контракт с клубния си Пари Сен Жармен, който го обвърза с клуба до лятото на 2025 година. Новината оповестиха първенците на Лига 1 на клубния си уебсайт.

" Бих желал да разглася, че избрах да удължа контракта си с Пари Сен Жермен и, несъмнено, съм удовлетворен. Убеден съм, че тук мога да продължа да се развъртвам. Това е клуб, който дава всичко належащо, с цел да играя на най-високо равнище. Също по този начин се веселя да продължа да играя във Франция, страната, в която съм роден, където съм израснал и където съм направила името си ", съобщи Мбапе след подписването на договора.

" Благодаря на президента Насер Ал-Хелайфи за доверието, разбирането и търпението му. Също по този начин благодаря и на всички почитатели на Пари Сен Жермен, както във Франция, по този начин и по света, за поддръжката, изключително през последните месеци. Заедно, един до друг и амбициозни, ще създадем магия в Париж ", добави френският национал.

Ал-Хелайфи от своя страна дефинира подписването на новия контракт с Килиан Мбапе като " необикновен миг в историята на ПСЖ ".

" От деня, в който Килиан се причисли към нашето семейство, той реализира великолепие оттатък годините си на всяка обособена сцена. Той ще бъде основата на бъдещето на нашия клуб както на терена, по този начин и отвън него. Невероятно съм горделив и доста благополучен – за Килиан, за нашите почитатели и цялото ни семейство на ПСЖ по целия свят – че ще продължим нашето прелестно пътешестване дружно. За нашите почитатели и нашия клуб предстоят занапред предстоят славните мигове от нашето бъдеще ", сподели шефът.

Присъединявайки се към Пари Сен Жермен през 2017 година от Монако, нападателят от парижкото предградие Бонди (Сен-Сен-Дени) към този момент записа името си в историята клуба, като стана вторият най-хубав голмайстор на парижани за всички времена със 168 гола и 87 асистенции в 216 мача във всички надпревари.

23-годишният нападател оказа помощ на клуба да преживее златна епоха, цялостна с титли, като завоюва четири трофеи от Лига 1 (през 2018, 2019, 2020 и 2022 г.), три пъти победи с Купата на Франция ( през 2018, 2020 и 2021 г.), две Купи на Лигата (през 2018 и 2020 г.) и две Суперкупи на станата през 2019 и 2020 година.

На интернационалната сцена Килиан Мбапе доближи финала на Шампионската лига през 2020 година за първи път в кариерата си, две години откакто оказа помощ на националния тим на Франция да завоюва Световното състезание през 2018 година

На самостоятелно равнище Килиан стана голмайстор през последните три сезона. В края на сегашния сезон 2021-2022 той може да стане първият състезател, спечелил върха както за голмайстор, по този начин и за асистенции в Лига 1.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР