Голямата звезда на британския тенис Анди Мъри ще направи завръщането

...
Голямата звезда на британския тенис Анди Мъри ще направи завръщането
Коментари Харесай

Вдъхновяващо: Анди Мъри се завръща на корта

Голямата звезда на английския тенис Анди Мъри ще направи завръщането си на корта по време на шампионата по двойки във Февър-Трий Чемпиъншипс в Куинс Клъбо по-късно през този месец.

32-годишният притежател на три трофеи от Големия шлем не е играл в професионален мач от януари насам, когато взе участие на Australian Open 2019. Тогава Мъри позволи загуба от Роберто Баутиса-Агут, след което направи прочувствена конференция, потвърждавайки своите проблеми с бедрото и възможното му отричане от спорта.

Малко след шампионата пък Мъри претърпя интервенция на бедрото, сменяйки си тазобедрената става, след което мина през рехабилитация. Партньор на Мъри на двойките в Куинс ще бъде испанеца Фелисиано Лопес, като 37-годишният тенисист незабавно се е съгласил да играе с британеца.

Полският публицист Михал Самулски пък разгласява в своя профил в Twitter, че новината е доказана и Мъри ще влезе в главната скица на подгряващия Уимбълдън шампионат.

Andy Murray intends to play doubles with Feliciano Lopez at @QueensTennis
— Michal Samulski (@MichalSamulski) June 3, 2019
В своя профил в Instagram пък Мъри разгласява по какъв начин извършва сервис на подготвителните кортове на Уимбълдън. Ако дуото, което ще взе участие на Куинс Клъб не бъде добре ранкирано за шампионата, то двамата по всяка възможност ще получат уайлд-кард. Това ще бъде първото присъединяване на Мъри на двойки в ATP тура, откогато си партнираше с Дан Евънс на Индиън Уелс.

From Andy Murray's instagram
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР