Голямата новина тази седмица, каза президентът Джо Байдън през уикенда

...
Голямата новина тази седмица, каза президентът Джо Байдън през уикенда
Коментари Харесай

Байдън: Путин е предприел поход в Европа. Тръмп му се кланя и му казва "прави каквото си искаш, дявол да го вземе"

Голямата вест тази седмица, сподели президентът Джо Байдън през уикенда във Вашингтон, беше, че двама претенденти завоюваха номинацията на своята партия за президент. Но единият е прекомерно остарял, прекомерно душевен неспособен за работата, сподели президентът. " Другият съм аз ", пошегува се Байдън, представен от Асошиейтед прес.
 
На годишната тържествена вечеря на влиятелен журналистически клуб президентът продължи да атакува републиканеца Доналд Тръмп. Байдън отклони продължаващите рецензии, че паметта му е мъглява и наподобява комплициран, като в същото време напомни моменти, когато 77-годишният Тръмп също е правил гафове.
 
" Не му казвайте, той си мисли, че се кандидатира против Барак Обама, той това сподели ", сподели 81-годишният Байдън, като се пошегува, че стои безсънен надалеч след времето си за лягане.
 
За първи път Байдън участва на давана от тази организация вечеря откогато е президент. Тази година вечерята съответства с нажежаването на предизборната акция за изборите тази есен и наближаването на реванша сред Байдън и Тръмп. 
 
Байдън обаче бързо стана тъмен, наблягайки това, което вижда като действителна опасност за демокрацията, в случай че Тръмп – който продължава погрешно да твърди, че изборите през 2020 година са били откраднати – се върне в Белия дом. В речта му имаше отзвук от предизборните му мнения.
 
" Преживяваме невиждан миг за демокрацията ", сподели той. " Безпрецедентен миг за историята. Демокрацията и свободата са безусловно атакувани. Путин е подхванал поход в Европа. Моят предходник му се кланя и му споделя " прави каквото си искаш, демон да го вземе ".
 
След това Байдън показа украинския дипломат Оксана Маркарова и естонската министър-председателка Кая Калас. " Ние няма да се преклоним. Те няма да се преклонят, и аз няма да се преклоня ", сподели президентът.
 
Тази годишна вечеря има репутацията на събитие, преминаващо под знака на двупартийно забавление, и на нея участваха голям брой политици. Сред тях бяха вицепрезидентката Камала Харис със брачна половинка си Дъг Емхоф, минимум осем членове на кабинета, минимум петима членове на Конгреса, петима губернатори и най-малко петима посланици. Ирландският министър председател Лио Варадкар, който е в града за Деня на Свети Патрик, също беше там.
 
На вечерята приказваха още Харис, губернаторката на Мичиган Гречен Уитмър, демократка, и губернаторът на Юта Спенсър Кокс, републиканец. Байдън закри вечерята, като акцентира какъв брой е значима свободната преса. Въпреки че може да не съм склонен с всичко, което медиите разгласяват, сподели Байдън, разбирам нуждата от публицистиката и не преставам да работя, с цел да върна вкъщи публицистите Евън Гершкович и Остин Тайс – единият арестуван в Русия, а другият липсващ по време на репортерско пътешестване в Сирия.
 
" Добрата публицистика е огледало на обществото ", сподели Байдън. " Нуждаем се от нея ". Байдън и Харис бяха седнали на централната маса дружно с други чиновници на администрацията и задграничните водачи, плюс президента на журналистическия клуб Дан Балз от в. " Вашингтон пост " и шефовете му – виновният редактор на вестника Сали Бъзби и притежателят Джеф Безос.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР