Голямата коалиция на ГЕРБ с „Обединени патриоти” се запазва, оцелява

...
Голямата коалиция на ГЕРБ с „Обединени патриоти” се запазва, оцелява
Коментари Харесай

След над 3 часа преговори: Коалицията оцеля. И този път

Голямата коалиция на ГЕРБ с „ Обединени патриоти” се резервира, оцелява в сегашния си тип и националистическото обединяване на „ Атака”, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ. Това стана ясно след съвещанието на Коалиционния съвет довечера, траяло повече от три часа.

Напрежението във властта ескалира, откакто вицепремиерът Валери Симеонов се разгласи против пристигналите след нещастието в Своге оставки на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. Лидерът на националистите в Народното събрание Волен Сидеров на собствен ред изиска оставката на Симеонов и разяснява, че държавното управление може да продължи съществуването си и без НФСБ.
Коалиционен съвет на ръководещите: Ще изгладят ли несъгласията? На влизане Волен Сидеров желае оставката на Валери Симеонов
Най-ясно резултатът от днешните договаряния може да се види в думите на пристигналия със синя каска боен министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов: „ Може Патриотите да имаме остарели разправии, само че не сме простаците, които ще върнат Движение за права и свободи във властта. (…) Ние сме доста прочувствени, само че вие какво желаете – Тройната коалиция, в която един ви приказва за чипа, различен ви приказва за някаква заедност, трети за някаква джендърска просвета. По-добре е, когато ние даже обществено слагаме проблемите”.

„ Надяваме се да си вземем поука и да създадем по този начин, че да не се разрешава разтурването на ръководството, което ще докара до вреди. Цената, че продължаваме като коалиция, ще я платим отново ние”, разяснява довечера Волен Сидеров. Според него при рухване на кабинета страната ще бъде хвърлена „ в безпорядък и неизвестност”.
Партията на Валери Симеонов остава в обединението, само че под изискване (ОБЗОР) НФСБ желае смяна в съдружното съглашение с ГЕРБ, както и да поеме Министерството на туризма
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов акцентира: съдружното съглашение се извършва. Той се ангажира, че през новия политически сезон ще има по-добра връзка и взаимно почитание вътре в обединението.

„ Към сегашния миг има подадени оставки, няма решение и няма стартирана процедура според правилника за организацията и активността на Народното събрание “, съобщи още Цветанов и уточни, че очевидно съдружните сътрудници са имали друго тълкувание.

Председателят на ПГ на ГЕРБ съобщи, че този диалог ще бъде удължен в понеделник, когато ще приказват персонално за всяка от оставките.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР