Голямата инвестиционна банка Citigroup предупреди служителите си в Хонконг "да

...
Голямата инвестиционна банка Citigroup предупреди служителите си в Хонконг "да
Коментари Харесай

Банките в Хонконг призовават служителите си да останат вкъщи, тъй като насилието ескалира

Голямата капиталова банка Citigroup предизвести чиновниците си в Хонконг "да заобикалят противозаконни събирания ", откакто един от банкерите й влезе в изострен конфликт с полицията. Фирмите в града предизвикват чиновниците си да останат у дома, с цел да подсигуряват сигурността на своите фамилии, защото митингите не престават, а насилието ескалира.

Източници на Bloomberg показват, че Citigroup е провела конферентен диалог със своя хонконгски личен състав, с апел да се заобикалят местата на конфликти сред протестиращи и полиция. Според хората, капиталовият банкер, който е влезнал в конфликт с полицията, е и индивидът, видян в необятно публикуван клип в обществените мрежи. На видеото се вижда по какъв начин трима служители на реда са заобиколили мъж посред пешеходна пътека. Той се пробва да избяга, само че в един миг служителите на реда го смъкват на земята. Докато органите на реда са се нахвърлили от горната страна му, се чува висок глас, най-вероятно неговия - "Жители на Хонконг, съпротивлявайте се! "

„ Ние знаем за този случай и проверяваме по-нататък “, съобщи Джеймс Грифитс, представител на основания в Ню Йорк заемодател. „ Докато следствията не престават, би било несвоевременно да се разяснява. Очакваме всички наши чиновници да съблюдават закона ", акцентира представителят.

Ръководителите на редица компании показаха нараснало равнище на нерешителност след многократните демонстрации по улиците на Хонконг, даже от време на време - непосредствено пред вратите на офисите. „ Там, където срещите към този момент са планувани, мениджърите не би трябвало да се двоумят, а да анулират или насрочат друга, според от развиването на обстановката, “ предизвестиха от BNP Paribas.

Банката Standard Chartered също посъветва чиновниците да пренасочат срещите си и да пътуват с нараснало внимание.

В главните офиси на JPMorgan Chase в Хонконг, където единствено на крачки се случиха някои от най-големите конфликти сред протестиращи и полиция, на чиновниците им беше казано да се усещат упълномощени да вършат ангажименти единствено „ при условия, които изискват еластичност (напр. фамилни потребности, закриване на учебни заведения, транспортни проблеми.) “

„ Исках да се уверя, че съм добре свестен, като се имат поради събитията “, написа в докладна бележка Филипо Гори, основен изпълнителен шеф на банката в Ню Йорк по интервенциите в Хонконг. „ Благодаря за взаимната поддръжка и тази на нашите клиенти по време на сложен за района интервал. “

Фирмите се пробват да работят с нормалния ритъм на фона на засилените демонстрации и потърпевшия 22-годишен студент, който по-късно умря в болница. Основното предизвикателство пред доста банкери и търговци е невъзможността за провеждането на естествен работен ден, защото протестиращите попречват придвижването в час пик - затворени са метростанции и са спрени автобусни линии. Онези, които излизат по това време, са очевидци на дейностите на полицията, която преди по-малко от ден беше принудена да употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне група радикали, барикадирали няколко улици в центъра на града. А през днешния ден държавното управление разгласи за първи път, че ще затваря държавни учебни заведения.

Банката HSBC също прикани чиновниците си да работят от разстояние, в случай че е допустимо, като поддържат връзка с мениджърите си посредством известия. А от Deutsche Bank предизвестиха целия си хонконгски личен състав да внимава до момента в който пътува. "Докато пътувате, бъдете бдителни и планирайте пътуването си, преди да си тръгнете от офиса “, подчертаха от банаката със седалище във Франкфурт.

В началото на лятото в Хонконг избухнаха всеобщи митинги поради решението на управляващите да одобряват закон за екстрадицията, който разрешава нарушителите да бъдат излъчени на континенталната част на Китай. Въпреки отдръпването на законопроекта, младежите - последователи на опозицията, обявиха подготвеност да продължат с безредиците.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР