Голяма западна търговска верига за електроника намали значително цената на

...
Голяма западна търговска верига за електроника намали значително цената на
Коментари Харесай

Цената на преносимата конзола ASUS ROG Ally с AMD Ryzen Z1 се срина до $399

Голяма западна комерсиална верига за електроника понижи доста цената на портативната игрова подпора ASUS ROG Ally с шестядрения процесор AMD Ryzen Z1. Очевидно, търговецът е направил това по лична самодейност, защото в формалните магазини на ASUS посочената подпора към момента се продава на в началото целесъобразната си цена.

ASUS ROG Ally се предлага в две версии: основана на процесорите AMD Ryzen Z1 Extreme и Ryzen Z1. Версията с чипа Extreme предлага по-висока изчислителна и графична продуктивност, което е задоволително за комфортна игра при резолюция 1080p. Официално разликата в цената на конзолите е 100 $. Тя обаче не отразява изцяло разликата в продуктивността им — версията с чипа Ryzen Z1 би трябвало да е още по-евтина, написа VideoCardz. На фона на бездействието на ASUS, някои западни търговци взеха решение да вземат обстановката в свои ръце.

Нека напомним, че процесорът Ryzen Z1 Extreme предлага 8 Zen 4 ядра и е оборудван с 12 графични изпълнителни блока RDNA 3. От своя страна, чипът Ryzen Z1 получи 6 ядра и единствено четири графични изпълнителни блока RDNA 3. В същото време и двете версии на конзолата ASUS ROG Ally, които са основани на тези процесори, са оборудвани с екрани с разграничителна дарба 1080p и периодичност на освежаване 120 Hz, 16 GB LPDDR5-6400 оперативна памет и 512 GB SSD.

Препоръчителната цена за ROG Ally с Ryzen Z1 Extreme е $699, а версията с чипа Ryzen 1 е $599. Въпреки че и двете конзоли бяха пуснати в продажба единствено преди няколко месеца, през това време цените им в магазините към този момент бяха поправени. Първата причина беше стартирането на сериозния съперник в лицето на Lenovo Legion Go. На този декор ASUS беше принудена, въпреки и краткотрайно, да предложи отстъпки от $100/€100 за своите конзоли. Тъй като основаната на по-мощния Ryzen Z1 Extreme подпора ROG Ally влезе в продажба по-рано, тя получи доста преимущество първоначално, като решително се настани в ценовата си категория на сходните оферти. На собствен ред версията, основана на по-малко производителния Ryzen Z1, излезе по-късно и получи не толкоз огромен банкет от медиите и евентуалните купувачи.

Вторият удар за ROG Ally с чипа Ryzen Z1 беше и стартирането на обновената приставка Steam Deck с OLED-екран. Поради това цената на конзолата ROG Ally с чипа Ryzen Z1 неотдавна падна под $400. Така единствено за три месеца от началото на продажбите конзолата е поевтиняла с съвсем 200 $. Важно е да отбележим, че тук не става дума за публично понижение на цените. И двете версии на ROG Ally не престават да се продават надлежно за $699 и $599 в магазините на ASUS. Въпреки това, не е ясно за какво би трябвало да купуваме устройствата от уеб страницата на ASUS, когато търговците ги оферират за няколкостотин $ по-евтино от целесъобразната им цена. Същият огромен западен търговец продава ROG Ally с чипа Ryzen Z1 за $399.

Всичко това може да значи, че версията ROG Ally с чипа Ryzen Z1 не е спечелила същото равнище на известност измежду купувачите като по-мощната версия с Ryzen Z1 Extreme. Инициативата може доста да усъвършенства тази обстановка. Иска ни се обаче самата ASUS да се включи публично по въпроса, само че на международно равнище.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР