Голяма промяна в българския футбол. От Българския футболен съюз са

...
Голяма промяна в българския футбол. От Българския футболен съюз са
Коментари Харесай

Голяма промяна за ограниченията за чужденците в българския футбол

Голяма смяна в българския футбол. От Българския футболен съюз са изпратили публично съобщение до всички професионали клубове у нас по отношение на значимо изменение. Става въпрос за ограничаването за картотекиране на чужденци отвън рамките на Европейския съюз.

Досега всеки клуб от efbet Лига можеше да разполага с петима футболисти, които не са представители на 27-те страни членки на Европейски Съюз. След решение на Изпълнителния комитет на БФС, считано от 14 февруари, всички клубове от елита получават право да картотекират 20 задгранични състезатели без ограничаване на тяхното поданство, написа sportal.bg. Това значи, че хипотетично даден отбор от efbet Лига може да излезе към този момент с 11 костариканци на игрището.

Променя се и правилото за тимовете от Втора лига, които до този миг нямаха право да употребяват чужденци, пристигнали оттатък рамките на Европейски Съюз, като се изключи клубовете, които разполагат с дублиращ състав. Те можеха да " смъкват " във Втора лига единствено по един състезател от квотата на тези отвън Европейски Съюз. В писмото от Бояна е конкретизирано, че решението на Изпълкома идва по предложение на Професионалната футболна лига, пристигнало след искане на професионалните клубове.

" Това е едно доста неверно решение! Много неверно ", разяснява с отчаяние пък президентът на Славия и някогашен член на Изпълкома Венцеслав Стефанов, който от години подлага на критика потреблението на задгранични футболисти за сметка на българските.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР