Голяма пратка хероин беше спряна на влизане в България през

...
Голяма пратка хероин беше спряна на влизане в България през
Коментари Харесай

Митничар участвал в трафика на хероина за 32 млн. лв. във Варна

Голяма пратка хероин беше спряна на влизане в България през Пристанище Варна - Запад. След акцията с присъединяване на прокуратурата, ГДБОП и Агенция " Митници " в ареста за над 400-те кг дрога са притежател на шуменска компания и чиновник в митническия пункт в Търговище.
 Гешев: Задържан е хероин за 32 млн. лв. във Варненско (снимки) Виж още
На 7 февруари у нас дошъл контейнеровоз от Дубай. На борда имало 4 контейнера с по 400 битумни ролки от иранска компания с последна дестинация България. Получател била шуменска компания без особена активност.

Разминаване в маркировките на товара предиздвикало митничарите да създадат щателна инспекция с рентген и подготвено куче. След нея станало ясно, че 71 от ролките са с точно направени тайници. Вътре били открити 487 пакета с кафяво прахообразно вещество - 401,468 кг хероин.

По цени на следствието, приказваме за пратка за сред 26 млн. и 36 млн. лева, а пазарните цени са най-малко двойно или тройно по-високи, стана ясно на брифинга през днешния ден.

Според събраните досега данни, в наркотрафика са били ангажирани 35-годишният притежател на шуменската компания и чиновник в митническия пункт в Търговище. И двамата са в ареста, грозят ги присъди от по над 10 година затвор.

Количеството дрога е голямо и евентуално не е предопределено за българския пазар, продължава работата по определяне на крайната дестинация, обясниха проверяващите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР