Голяма демонстрация се проведе днес в Кипър. Събралите се в

...
Голяма демонстрация се проведе днес в Кипър. Събралите се в
Коментари Харесай

Протестиращи в Никозия поискаха оставката на президента Анастасиадис

Голяма проява се организира през днешния ден в Кипър. Събралите се в Никозия се оповестиха за господство на закона, стачкуваха против корупцията и желаеха оставката на президента Никос Анастасиадис. 

Протестът бе проведен от главната опозиционна политическа партия, лявата АКЕЛ.

Стотици нейни последователи се събраха пред Президентския замък с лозунги като „ Стига към този момент ”, „ Корумпираното държавно управление да си отиде ”, с цел да дадат глас и деяние за по-добър Кипър.

Според АКЕЛ последната „ капка ”, която преля в публичното самообладание, са разкритията за някогашната адвокатска адвокатска фирма на президента Никос Анастасиадис в „ Документите Пандора ”, както и поименното наименуване на кипърския държавен глава в признатата от Европейския парламент резолюция предходната събота.

Този скандал и цялостното ръководство на Анастасиадис ерозира престижа на страната в интернационален проект, съобщи в речта си през днешния ден генералният секретар на партията Стефанос Стефану.

Той акцентира, че утрешният ден на Кипър би трябвало да бъде ден, в който господства политическата нравственос, а не институционална корупция, ден, в който институциите ще бъдат уважавани, а не подпопавани.

Мащабната проява се дефинира от анализатори и като първата огромна демонстрация на опозицията предвид на идните при започване на 2023 година президентски избори.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР