Голяма частна многопрофилна болница на известна в страната верига може

...
Голяма частна многопрофилна болница на известна в страната верига може
Коментари Харесай

Строят голяма частна многопрофилна болница край Варна?

Голяма частна многопрофилна болница на известна в страната верига може да бъде издигната край Варна. „ Търговска лица – световен аптечен център “ АД има намерение да вдигне МБАЛ „ Сърце и мозък “ в покрайнините на Аксаково.

Това излиза наяве от капиталово предложение, показано пред Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна по отношение на обмисляне на нуждата от осъществяване на оценка на въздействието върху околната среда, научи Moreto.net.

Намерението на сдружението е освен да построи болница, а и диагностично-консултативен център с аптека. Освен това има планувана и болнично вертолетно летище за медицински хеликоптер. И двата терена, готвени за градеж, са в околност Варненски път, като този за МБАЛ „ Сърце и мозък “ е близо 11.5 дка.

За болничното заведение се планува създаване на една постройка с 2 подземни и 8 надземни етажа. Сградата ще е със „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) 3800 кв.м., РЗП 28 400 кв.м. без сутерени, а с тях 46 600 кв.м. На покрива ще се построи болнично вертолетно летище за медицински хеликоптер. Предвидени са 629 кревати. Персонал от 700 индивида на три смени. 45 надземни и 350 подземни паркоместа.

ДКЦ се планува да бъде постройка с 1 под земята и 3 надземни етажа. Със „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) 1200 кв.м. и РЗП с включени сутерени 6000 кв.м. Кабинетите ще са 65. Ще има кафене с 20 места. Персоналът ще е 150 индивида, а паркоместата 305.

Болници от веригата „ Сърце и мозък “ има в Бургас и Плевен. Работи се по такава и в Стара Загора.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР