Голяма част от услугите от т. нар. „масов бизнес" на

...
Голяма част от услугите от т. нар. „масов бизнес" на
Коментари Харесай

Ще бъдат ли дигитализирани банковите и застрахователните услуги в близките години?

Голяма част от услугите от така наречен „ всеобщ бизнес " на застраховането и банкирането ще бъдат на мобилния телефон в идващите няколко години. Разбира се, има и услуги от корпоративния сегмент, които няма по какъв начин да бъдат изцяло цифровизирани и се нуждаят от човешка интервенция. Част от тях евентуално ще бъдат роботизирани и ще разчитат на изкуствен интелект. Това сподели Коста Чолаков, изпълнителен шеф на ДЗИ по BloombergTV.

Според него в застрахователния бизнес има голямо поле за нововъведения. Той акцентира, че секторът изостава по отношение на банките, както и по отношение на другите стопански сфери. Иновацията, съгласно шефа, може да бъде обвързвана с смяна на процесите, въвеждането на нови технологии, автоматизирането, както и с смяна на част от изискванията в договорите, които да ги подобрят и създадат новаторски на пазара.

Чолаков разяснява и опасността за работните места, пред която ни изправя навлизането на новите технологии и автоматизирането на огромна част от процесите в бизнеса. „ Всичко това е мит... В последните стотина години са се случили няколко индустриални революции и работната ръка не е намаляла. Това няма да се случи и по време на тази. Тя просто ще разреши на хората да правят доста по-продуктивни действия “.

Всички нововъведения имат значение единствено когато усъвършенстват значително живота, означи Кристоф Де Мил, иновационен водач на KBC Груп, като уточни, че и сигурността е от водещо значение за тях. „ Достигаме и до аспекта за доверието за това по какъв начин се употребяват персоналните данни. Имаме разнообразни равнища на зрялост на отбраната. Щом хората усетят, че отбраната им не е задоволително зряла, те могат да се оттеглен “.

Мил подчертава и върху многото нови благоприятни условия, които нововъведенията основават и които не са съществували преди 20 години и означи, че всичко е въпрос на баланс.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР